L’equip Eastalent Racing es proclama campió de l’International GT Open al Circuit

Diumenge, 22 d’octubre de 2023

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló) - El certamen de GTs ha brindat als assistents un final d'infart donada la igualtat entre els candidats al títol, en la qual ha tingut un paper protagonista el convidat especial a l'esdeveniment i pilot local Albert Costa.

El Circuit de Barcelona-Catalunya havia promès un cap de setmana d'emocions fortes. I ho ha complert. L’International GT Open, així com la resta dels certàmens de la família GT Sport, han baixat el teló de la temporada després d'una última jornada de competició no apta per a cardíacs. Curses emocionants de principi a fi que han tingut als assistents d'allò més entretinguts i molt pendents de les pugnes pels punts.

El cas més evident ha estat justament l’International GT Open, un dels cinc certàmens presents en l'esdeveniment esportiu. El gran atractiu del cap de setmana ja va viure ahir una jornada una mica inversemblant, però també transcendental, amb canvis de posicions després d'un assalt de 70 minuts. Avui, la cursa d'una hora que han disputat els prop de 30 participants li ha donat la volta a tot.

Tots els ulls estaven posats en l’Eastalent Racing (Simon Reicher, Christopher Haase) i el Team Motopark (Diego Menchaca, Albert Costa), els dos primers classificats després de repartir punts ahir. La diferència entre aquestes dues formacions era de tan sols un punt. Hi havia una tercera, l’Optimum Motorsport (Samuel de Haan, Charlie Fagg), que també arribava amb opcions a Barcelona però el resultat d'ahir els va fer caure fins a la cinquena plaça. En canvi, l’Oregon Team (Pierre Louis Chovet, Maximilian Paul) ascendia a la tercera plaça, amb opcions també.

Doncs bé, era justament l’Oregon Team el que es posava al capdavant després de la sortida, amb l’Eastalent Racing en posicions de podi també. L'aparició del primer cotxe de seguretat i la posterior obertura del pit lane per fer els canvis de pilots, ho capgiraria tot. El Team Motopark amb Diego Menchaca, que recorria per a l'ocasió a Albert Costa per ajudar-los a aconseguir la corona, rodava en la posició dissetena. Amb el relleu de Costa i el pas dels minuts, les coses no han deixat de tesar-se. El SPS Automotive Performance (Reece Barr, Mikaeel Pitamber) es col·locava en la posició d'honor, seguit de l’AlManar Racing by Optimum Motorsport (Al Faisal Al Zubair, Fabian Schiller) i  l’Optimum Motorsport. Aquestes tres formacions han estat les que han protagonitzat la celebració del podi de la Race 2, però tota l'atenció s'ha centrat just darrere d'ells, amb la lluita pels punts. Albert Costa, conscient de la seva missió, portava el Mercedes AMG GT3 fins a la quarta plaça, avançant als líders del campionat, l’Eastalent Racing, i a molts altres rivals, remuntant tretze posicions en aproximadament mitja hora. L’Eastalent Racing (Simon Reicher, Christopher Haase), per contra, es veia immers en una batalla amb dos rivals en la qual hi ha hagut contacte directe, posant-se altament en risc. Malgrat els sobresalts, la sisena plaça de l’Eastalent Racing ha estat suficient per a empatar a punts amb el Team Motorpark i Diego Menchaca. Aquest resultat s'ha resolt a favor dels primers per haver obtingut millors resultats al llarg de l'any, donant l'or a Reicher i Haase i la plata a Menchaca. Així i tot, Menchaca pot estar molt satisfet amb la seva actuació i la del seu company estel·lar per a l'ocasió, Albert Costa, el qual s'ha quedat a les portes del podi i ha demostrat les seves habilitats al volant en un certamen en el qual ha competit anteriorment.

Darrera actualització: 21.12.2023 | 14:12