La Fórmula 1 també es viu a Montmeló: gran èxit de la "Fan Zone" al centre del poble i ple absolut de la zona d'acampada

Dijous, 8 de juny de 2023 a les 00:00

El Circuit ha posat punt final a la 33a edició del "Fórmula 1 AWS Gran Premio de España 2023" davant un total de 125.565 assistents. Una edició en la qual ha escrit el seu nom Max Verstappen. Montmeló ha omplert el cap de setmana d'activitats per acollir a totes les persones que ens van visitar, destacant l'èxit de públic a la nova "Fan Zone", plena d'activitats i parades.

Carpes informatives

Durant tot el cap de setmana del Gran Premi de Fórmula 1, l'Ajuntament ha posat a disposició de les persones assistents a aquest esdeveniment dos grups informatius per facilitar l'accés al circuit i als diferents serveis del municipi. L'objectiu era donar la benvinguda a les persones que ens visitaven i, a més d'orientar-los sobre el circuit, donar a conèixer Montmeló com a poble i lloc d'acollida i de visita. Es van instal·lar dues carpes -a l'Estació d'Adif i a la plaça d'Ernest Lluch- amb dues persones a cada punt d'informació. Aquest servei es presta de manera ininterrompuda durant els dos Grans premis, des de l'any 2012.

La nova Fan Zone

Com a novetat aquest any, el centre de Montmeló es va convertir en una fira amb parades de comerç local i un espai d'activitats i esdeveniments diversos. L'anomenada "Fan Zone" tenia com a objectiu aprofitar millor l'impacte del Gran Premi al municipi, i atendre també les demandes del comerç. Es va preveure una nova distribució dels espais a la via pública i no es va autoritzar cap activitat de venda a la llosa, que va quedar com a espai d'activitats.

Al primer tram de la carretera que des de dijous va estar tallada al trànsit, s'hi van col·locar una primera zona de parades de restauració i a la plaça de la Vila una zona amb taules i cadires per a consumicions. La resta de parades locals es van ubicar també a la carretera, a continuació, en direcció al Circuit, seguides dels tradicionals operadors forans amb venda de productes de marxandatge de la cursa. D'altres establiments van optar posar parada davant del seu establiment, al carrer Major, continuant la línia central de les terrasses dels bars i restaurants.

Complementàriament, a les parades i la zona de restauració, un DJ va animar la tarda – vespre de divendres i dissabte, des del xamfrà de l'avinguda Pompeu Fabra amb el carrer Timbaler del Bruc.
A la Llosa una exhibició de vehicles clàssics, un circuit de karts, simuladors i un tauler d'escacs Gegants, van omplir les tardes de divendres dissabte i diumenge. Aquestes activitats van comptar amb la col·laboració de l'Associació Clàssic Club Montmeló, el Club d'Escacs i el personal i jovent de l'Estació Jove.

Amb aquest nou plantejament se cercava un millor aprofitament de l'impacte econòmic que pot generar el Gran Premi a Montmeló, així com afavorir la fluïdesa més gran del trànsit de turistes que van des de l'estació de tren fins al Circuit. Divendres van baixar del tren a Montmeló, dotze mil persones. Dissabte van ser divuit mil i diumenge, vint-i-dos mil persones van travessar Montmeló per anar fins al Circuit.

Acampada a Can Guitet

Un altre dels serveis que es presten amb motiu dels Grans Premis és la zona d'acampada i autocaravanes. El Càmping Montmeló està situat a l'espai verd de "Can Guitet", als voltants de la Porta 6 del Circuit, i per això la proximitat a les instal·lacions asseguren un fàcil i ràpid accés a peu al Circuit de Barcelona-Catalunya durant els dies de Gran Premi.

La zona d'acampada és gestionada per l'Ajuntament de Montmeló des de fa ja molts anys i obre dijous a les dues del migdia fins al diumenge a les sis de la tarda, en un recinte tancat exclusiu que compta amb un aforament limitat. El Càmping Montmeló disposa de tota mena de serveis com dutxes, vigilància i seguretat, servei de bar, zona per a les barbacoes, Wifi, electricitat, etc.

Setmanes abans de la cursa, l'acampada va penjar el rètol d'aforament complet. Més de 220 tendes de campanya, 70 furgonetes Càmper i gairebé 180 autocaravanes s'han allotjat en aquest espai i han passat el cap de setmana a Can Guitet.

Després d'aquest Gran Pemi de Fórmula 1, els equips que han treballat al diferents espais, faran una valoració per estudiar les estratègies a tenir en compte pel proper Gran Premi de MotoGP, que serà el cap de setmana de l'1 al 3 de setembre.

Darrera actualització: 08.06.2023 | 12:46