Coneixes la màquina Reciclos del Pavelló?

Dimecres, 17 de gener de 2024

Les instal·lacions del Pavelló d'Esports tenen una de les màquines RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) d'Ecoembes, que premia el compromís amb el reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de begudes. D'aquesta manera, els veïns i veïnes que passin pel pavelló podran continuar reciclant fora de casa les llaunes i ampolles de plàstic de begudes que consumeixin, facilitant la circularitat d'aquests residus, és a dir, que es tornin a convertir en nous envasos o productes després del reciclatge.

Els veïns i veïnes de la localitat poden obtenir premis sostenibles i socials en reciclar les llaunes i ampolles de plàstic de begudes a la màquina que hi ha al Pavelló d'Esports. Amb els punts aconseguits en reciclar, els usuaris podran donar-los a crear el primer Bosc RECICLOS, per replantar i recuperar una zona incendiada o degradada.

En utilitzar aquesta màquina, les persones usuàries rebran punts amb els quals podran ajudar a millorar l'entorn dels qui més ho necessiten. Per exemple, podran donar els punts RECICLOS que obtinguin al reciclar a projectes com el Bosc RECICLOS, per replantar i recuperar una zona incendiada o degradada.

 

Com funcionen les màquines RECICLOS?

Per fer ús d'aquesta màquina, la ciutadania només s'ha de descarregar l'app gratuïta RECICLOS, dipositar-hi totes les llaunes i ampolles de plàstic de begudes i, en acabar, escanejar el QR que mostrarà la màquina.
En fer-ho, aconseguiran punts, anomenats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses disponibles, com és, en el cas de l'Ajuntament de Montmeló, lliurar-los a Banc d'Aliments o col·laborar amb el Bosc RECICLOS, per replantar i recuperar una zona incendiada o degradada.

Aquests punts tindran un límit setmanal per tal que els ciutadans no només reciclin més i millor els seus envasos, sinó que consumeixin de manera responsable.

Darrera actualització: 18.01.2024 | 19:14