Caminar, més que una moda, una necessitat

Divendres, 17 de novembre de 2023 a les 00:00

Una de les maneres més eficaces de mantenir un pes saludable, enfortir les articulacions i viure més temps és també una de les més senzilles, independentment de l'edat.

Els beneficis per a la salut de caminar són infinits, i els experts coincideixen que, afegint caminar a la rutina diària, pot millorar enormement la salut física i mental.

La Carta Internacional del Caminar ens diu que Caminar és la primera cosa que un nen vol fer i l'última a què una persona gran desitja renunciar. Caminar és l'exercici que no necessita un gimnàs.

És la prescripció sense medecina, el control de pes sense dieta i el cosmètic que no es pot trobar en una farmàcia. És el tranquil·litzant sense pastilles, la teràpia sense un psicoanalista i l'oci que no costa un cèntim.

A més a més, no contamina, consumeix pocs recursos naturals i és altament eficient. Caminar és convenient, no necessita equipament especial, és autoregulable i intrínsecament segur. Caminar és tan natural com respirar.

L'Ajuntament, des de l'àrea de Salut, organitza un cop al mes, des de fa ja uns quants anys, les Marxes Nòrdiques. En aquesta activitat s'aprèn a utilitzar els bastons, però també serveixen per conèixer recorreguts per la resta de dies que sortim a caminar.

La propera caminada està prevista per diumenge 19 de novembre a les 9 del matí. Si vols participar-hi o vols estar al dia de totes les que s'organitzen, envia un correu a salut@montmelo.cat.

Darrera actualització: 16.11.2023 | 19:25