Espai Perinatal

El cementiri de Montmeló disposa d’un espai per al dol perinatal, espai físic destinat al record per les pèrdues perinatals i neonatals.

El dol gestacional, perinatal o neonatal fa referència a les pèrdues que tenen lloc durant l’embaràs, el part o pocs dies després del naixement.

En aquest espai es podran fer tangibles aquestes pèrdues i el dolor podrà ser reconegut, també socialment. Servirà per combatre els tabús que hi estan associats, trencar el silenci social i acompanyar les famílies.
L’espai té com a objectiu principal reconèixer aquest dol, que sovint és invisibilitzat, minimitzat o fins i tot desacreditat, així com convidar a la reflexió i permetre a les famílies que hagin passat per aquestes doloroses circumstàncies disposar d’un lloc on dipositar flors o records dels seus éssers difunts.

Com funciona ?

Les persones que vulguin fer ús d’aquest espai dipositant algun record, cal que s’adrecin a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament de Montmeló (OAC).
L’Espai pel Dol Perinatal a Montmeló compta amb un total de 36 espais identificats amb dibuixos. Les persones interessades hauran d’escollir un d’aquests espais i a l’OAC se’ls lliurarà un tub cilíndric de 25 mm de diàmetre i 195 mm de llarg per dipositar-hi aquest record.

Qui pot accedir ?

Aquest espai és obert a tothom sense cap limitació a l’accés respectuós al mateix.

Darrera actualització: 5.02.2024 | 15:21