Els Animals Domèstics

Cada cop tenim més gossos i gats a les nostres cases. La tinença responsable d’animals de companyia és una prioritat per aconseguir una convivència amable entre les persones que tenen animals de companyia i la resta de ciutadans.

És per això que des de l’Ajuntament fem campanyes de conscienciació, com la del cens de gossos i gats que vam organitzar el passat mes d’abril, per explicar la importància de xipar, censar i tenir cura dels nostres animals i les molèsties que puguin produir.

A la Regidoria de Salut Ambiental hem remodelat l’ordenança sobre la tinença d’animals de companyia per adaptar-la a la legislació vigent i hem considerat important incloure una sanció específica per a les persones que no recullin les deposicions dels seus animals a la via pública. Esperem no haver de fer ús de la sanció de fins a 200 euros que hem previst.

Un altre aspecte que durant molt de temps ha estat motiu de queixes i problemes veïnals han estat els gats ferals o gats de carrer. Els alimentadors d’aquests animals no han tingut en compte que sense control, aquestes colònies poden produir molèsties als veïns. Des de fa uns mesos, estem posant en marxa allò que en molts altres municipis ja fa temps que funciona i ha solucionat moltes discussions i enfrontaments: les colònies controlades de gats de carrer.

Es tracta de capturar, esterilitzar i retornar a la colònia els gats, fent-los un control veterinari per assegurar que no són portadors de cap malaltia. D’aquesta manera s’evita que els animals continuïn criant, així que en un període relativament curt de temps el nombre de gats disminueix. A més, es busquen ubicacions per a l’alimentació que no molestin els veïns i sorrals per evitar que els animals facin les seves necessitats als parterres dels veïns.

És un servei obligatori:

No
Darrera actualització: 27.04.2023 | 18:01