Bancs del Temps

Un Banc del Temps és un sistema a través del qual les persones inscrites poden oferir i demanar serveis i/o coneixements. La unitat de canvi no és la moneda, sinó que és l’hora, independentment del servei que s’ofereixi o que es rebi. En aquest banc, el temps és la riquesa principal i, per tant, la unitat de valor.

Aquesta iniciativa va sorgir al tercer món per tal de solucionar problemes d’escassetat, i en els països desenvolupats té l’objectiu de solucionar problemes com la integració o el sentiment de pertinença a una comunitat, ja que tothom té coses a oferir i a demanar. Desenvolupant valors com la solidaritat, la cooperació i la confiança a través de la creació d’espais per a compartir i acostar les persones, els intercanvis es basen en el principi d’ajuda mútua, però amb una gestió organitzada i accessible mitjançant un lloc de referència i de trobada per l’oferta i la demanda de temps i serveis.

El Banc del Temps es gestiona a través de la Secretaria del Banc del Temps, que comptarà amb un horari d’atenció al públic. Cada persona adscrita disposarà d’un talonari del temps, que utilitzarà en el moment que usi el seu propi temps a favor d’una altra persona, i informarà mensualment a la Secretaria del Banc.

Alguns exemples del que es pot intercanviar són els següents:

  • Atenció a les persones: acompanyar infants a l’escola, llegir contes o jugar, acompanyar persones grans, tenir cura de persones malaltes, gestions al carrer, etc.
  • Cura del cos i salut: donar massatges, maquillatge, etc.
  • Tasques domèstiques: comprar, cosir, bricolatge, cura d’animals i plantes, etc.
  • Informàtica: ajuda general en informàtica, passar treballs i documents a ordinador, etc.
  • Idiomes: classes, traduccions, etc.
  • Formació: donar suport a fer deures, música, pintura, etc.
  • Assessorament/orientació: assegurances, finances, etc

La Junta està formada a més per Ana Colín, Mari Cruz Ramal, Angela Gallardo, Joan Manils, Antonio Segura, Maria Luisa Moreno, Rosa Subirà, Bienve Domínguez, Dani Camino, Maria Serrano, Maria Luisa Banderas i presidida per Anna Meca.

El Banc del Temps te l'oficina ubicada a la casa d'Entitats de la Torreta. L'horari d'atenció és: dimecres, de 17.00 a 19.00 h.

Per fer-te soci o obtenir més informació poseu-vos en contacte a través de bancdeltemps.montmelo@gmail.com

NOM COMERCIAL: LA TORRETA. Casa d'entitats

C. Folch i Torras, 2 - 08160 Montmeló - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Anna Meca, Joan Manils, Daniel
Telèfon: 636 442 646
Adreça electrònica: bancdeltemps.montmelo@gmail.com
Lloc web: montmelobancdeltemps.blogspot.com.es/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 31.08.2022 | 12:49