Associació de Voluntaris de Protecció Civil

Què és la Protecció Civil?

La protecció civil és un servei públic que s'orienta a l'estudi i prevenció de les situacions de greu risc col·lectiu, catàstrofe extraordinària o calamitat pública en les quals pugui perillar de manera massiva la vida i integritat física de les persones i a la pròpia protecció d'aquestes i seus béns en els casos en què aquestes situacions es produeixin.

Els aspectes més significatius de la Protecció Civil:

 1. Previsió, anàlisi de riscos i les seves causes i efectes.
 2. Prevenció, estudi i implantació de les mides per a reduir les situacions de risc potencial.
 3. Planificació de les línies d’actuació enfront a aquestes situacions.
 4. Coordinació de las estructures, els medis i les actuacions per a fer front a l’emergència i per a propiciar el retorn a la normalitat o rehabilitació.

Qui som?

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Montmeló actualment està formada per onze voluntaris i voluntàries. Som un grup de persones d'entre 18 i 65 anys que col·labora de manera totalment desinteressada i altruista amb l'Ajuntament de Montmeló, amb les entitats municipals i amb d'altres organitzacions similars a la nostra en matèria de Protecció Civil. Com a metes ens proposem la protecció física de les persones i dels béns, en situació de greu risc col·lectiu, calamitat pública o catàstrofe extraordinària, en què la seguretat i la vida de les persones poden perillar i sucumbir.

Serveis

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Montmeló, a través del seu representant atorga una sèrie de serveis de caràcter preventius i de col·laboració, en el qual aquesta entitat realitza amb la finalitat d'atorgar un servei a altres entitats o col·lectius que precisen col·laboració en matèria de Protecció Civil, amb l'única finalitat de minimitzar el risc d'accident per a les coses, béns o persones.

Serveis preventius:

 • Festes Majors
 • Concerts
 • Focs d'Artifici
 • Correfocs
 • Actes esportius (curses populars, curses ciclistes...)
 • Festes tradicionals (castanyada, carnaval..)
 • Col·laboració en actes de gran afluència de públic (inauguracions d'edificis municipals, grans premis de F1 i moto GP)
 • Simulacres a escoles

Emergències:

 • Tempestes
 • Nevades
 • Ventades
 • Incendis
 • Recerca de persones desaparegudes

Guàrdies ordinàries:

Durant els caps de setmana de l'any, els voluntaris de Protecció Civil de Montmeló s'han distribuït en Guàrdies ordinàries, per tal que els dissabtes i diumenges, puguin col·laborar amb els cossos professionals o amb l'autoritat competent si no, en tots els serveis en els quals pugui ser útil la presència d'aquest col·lectiu. Trimestralment fem un quadrant alternant en cicles d'una vegada cada quatre setmanes, perquè així de forma organitzada i rotatòria els voluntaris realitzin el seu servei a llarg de l'any i de manera que compleixin amb el mínim establert legalment.

Fes-te voluntari

Requisits:

 1. Ser major d’edat.
 2. Disposar de temps lliure determinat.
 3. No haver estat inhabilitat pel exercici de funcions públiques per sentència ferma.
 4. No haver estat sancionat, mitjançant sentència ferma, per la comissió de qualsevol delicte o falta, ni per cap infracció administrativa relacionada amb matèries de protecció civil, en els últims 6 mesos, 2 anys o 5 anys, depenent es tracti de faltes lleus, greus o molt greus respectivament.
 5. No pertànyer a cap altra entitat de característiques similars.

Per a més informació poseu-vos en contacte a través del correu electrònic pcmontmelo@gmail.com o bé trucant al telèfon 619 822 141.

C/ Carles Linde, 2 Local 3 - 08160 Montmeló - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Alberto García Bermejo
Telèfon: 608 061 178
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 31.08.2022 | 12:40