XXI jornada de la Scaterm: jornada de terminologia en llengua catalana

Dissabte, 11 de maig de 2024

Oficina de Catala de Montmeló CNL - El 23 de maig tindrà lloc la XXI de la Scaterm amb el títol de ‘La implantació i la difusió de la terminologia catalana. Laboratori d’idees’. L’activitat es farà de 10 h a 13 h a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals (UB) i organitzada per la Universitat de Barcelona. És una proposta que convida a tothom qui tingui interès a construir i adaptar les paraules segons l’àmbit específic al qual pertanyin

Vivim en una societat en què diàriament ens arriben paraules d’altres indrets, o  bé cal posar noms a objectes de nova creació, a situacions que es viuen i es pateixen per primera vegada o fins ara no s’havia pensat a donar-li un nom... la llengua està viva i per tant ha d’anar a una velocitat vertiginosa per batejar nous conceptes. A partir d’aquesta premisa va néixer la Scaterm i  aquest mes de maig té lloc la XXI Jornada.

Què és la Scaterm?

La Societat Catalana de Terminologia, és una societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans que es va organitzar a principis del 2008, el seu objectiu és afavorir la difusió de la terminologia en llengua catalana en els àmbits científics i tècnics, constituir una plataforma per a la promoció del reconeixement i la professionalització de l’àmbit de la terminologia, promoure la provisió i l’intercanvi d’informació sobre les activitats terminològiques entre les persones usuàries i professionals de la terminologia i establir relacions amb altres organitzacions, associacions i institucions de finalitats semblants.

Anualment preparen una jornada amb ponències, taules rodones i debats on tothom hi pot participar i dir-hi la seva. A partir de les informacions que els assistents poden aportar gràcies a la seva experiència personal, el treball en grups té dos objectius principals: facilitar un diagnòstic de les dificultats per a la implantació i la difusió de la terminologia en els diferents àmbits, d’una banda, i descobrir estratègies per superar-les i sistemes per mesurar els avenços o retrocessos, de l’altra.

La assistència a aquesta jornada de la Scaterm és gratuïta, amb reserva prèvia en aquest enllaç

  • Oficina de Català de Montmeló:
  • Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental
  • Consorci per a la Normalització Lingüística
  • 634 254 450 -  montmelo@cpnl.cat  - www.cpnl.cat
Darrera actualització: 16.05.2024 | 13:31