Voluntariat per la llengua amb Òmnium Montmeló

Dimecres, 21 de febrer de 2024

L'Oficina de Català de Montmeló ha signat un acord de col·laboració amb Òmnium Cultural de Montmeló per potenciar i visibilitzar el català com a llengua d'ús social.

Les entitats i associacions del poble participen en el VxL de diverses maneres: difonent el programa, sent Punt de Trobada del VxL, aportant persones voluntàries i aprenentes d'entre els seus associats, constituint parelles lingüístiques, oferint les seves activitats als participants o col·laborant puntualment en l'organització d'activitats conjuntament amb els centres de normalització lingüística, com ara les pràctiques lingüístiques de l'alumnat del CPNL o de les parelles lingüístiques.

En el cas de Montmeló l'Oficina de Català ha començat el 2024 signant un acord de col·laboració amb Òmnium Cultural de Montmeló, una entitat amb la qual promouen la llengua escrita a través del concurs de relats breus anual Escriu-MÓ. També Òmnium Montmeló organitza, amb el suport de l'àrea de Cultural de l'Ajuntament, el CineXic mensual, cinema infantil adreçat als més petits de la casa.

L'objectiu de signar un acord de col·laboració entre el Voluntariat per la llengua i l'entitat és potenciar la llengua, aconseguir que el català d'una manera o altra sigui visible. Aquest acord té una durada de dos anys, en els quals s'intenta treballar plegats ja sigui amb activitats culturals, amb la formació de parelles lingüistes, organitzant grups de conversa, etc.

Les entitats interessades a formar part del Voluntariat per la llengua poden adreçar-se a l'Oficina de Català de Montmeló, situada al centre cultural la Torreta, a través de correu electrònic montmelo@cpnl.cat o bé trucant a 634 254 450. D'aquesta manera l'entitat difon la llengua i passa a formar part de la llista d'entitats d'arreu de Catalunya que promouen el català entre els seus usuaris i usuàries.

Darrera actualització: 22.02.2024 | 12:29