Una quinzena de persones participen en la jornada de neteja i natura al riu Besòs "ItineraRius Let's Clean Up" des de Montmeló

Dilluns, 15 de maig de 2023

Consorci Besòs-Tordera - Les persones que van sortir des de la Plaça de la Vila de Montmeló van formar part de la vuitantena de persones particpants a la jornada de neteja i natura al riu Besòs “ItineraRius Let’s Clean Up”

El lloc escollit era el marge dret de la llera del riu Besós, a l'alçada de la passera. Des de l'EDAR de Montornés sortia, a la vegada, un altre grup encarregat de dur les tasques de neteja del marge esquerra del riu.  

El grup de Montmeló va recollir un total de 6 saques grosses de residus de diferents fraccions: plàstics diversos, tèxtils, fustes, vidres, llaunes, ampolles de vidre i de plàstic, diferents envasos, escumes, cables, endolls,... i moltes tovalloletes. També va trobar residus de dimensions més grans que els recursos que presenta aquesta jornada no permet recollir, però que durant la setmana es farà la recollida amb recursos més especialitzats. 

Un cop finalitzada la recollida de residus, els de Montmeló es van unir amb el grup de recollida que havien iniciat la seva tasca des de l'EDAR de Montornés. Allà es van oferir refrigèri, activitats de primers auxilis i una visita guiada a l'EDAR de Montornés, el qual va ser molt interessant, ja que les aigües de Montmeló també són tractades en aquest punt.

En total es van recollir 40 sacs de residus, 12 dels quals d’envasos i plàstics. 

 

#ItinerariusLetsCleanUP s’ha desenvolupat en una zona inclosa des de l’any 2016 dins la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea i ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de MartorellesMontmeló i Montornès del Vallès; de les entitats Creu Roja i Montornès Animal, i amb el suport de Sorigué.

ItineraRius, impulsat pel Consorci Besòs Tordera i la Fundació RIVUS, neix amb l’objectiu d’acostar d’una manera respectuosa i conscient la ciutadania als rius de les conques del Besòs i de la Tordera, descobrint camins fluvials plens de patrimoni natural, hidràulic i històric, així com de biodiversitat, dotant així de valor afegit la part esportiva d’aquest tipus d’activitats.

Darrera actualització: 16.05.2023 | 10:38