Tot a punt per la setmana del Carnaval 2024 a Montmeló

Divendres, 2 de febrer de 2024

Prepareu les vostres disfresses i ganes de festa perquè del 8 al 14 de febrer la Reina Carnestoltes tornarà a portar el Carnaval a Montmeló omplint el poble de gresca i xerinola. 

La Reina Carnestoltes i els seus ministres arribaran el dijous 8 de febrer a la Plaça de la Vila per prendre l’Ajuntament l’espectacle de teatre i música Carnavalium amb un missatge molt important per Montmeló i pel món sencer que no us podeu perdre. L'acompanyen els seus inseparables ministres i junts cantaran i ballaran per donar la benvinguda al Carnaval 2024. El Divendres 17 serà el dia de les rues escolars. A partir de les 15 hores, sortirà al carrer la rua de l'Escola Sant Jordi. A les 15.15h serà el torn de la Rua de l'escola Pau Casals. 

La festa continuarà el dissabte 10 de febrer amb el dia gran de Carnaval a Montmeló. A la tarda, a partir de les 18 hores, es donarà la sortida a la Rua de Carnestoltes, on grups i comparses, es podran lluir i exhibir seguint la comparsa del Rei Carnestoltes. Aquest el recorregut serà diferent, sortint de davant del Centre Cultural la Torreta, la rua seguirà fins a la plaça de la Vila pels carrers Santiago Rusiñol i avinguda Pompeu Fabra, i després continuarà pel carrer Diputació fins la plaça de la Quintana. Allà serà on les comparses i grups puguin fer les seves exhibicions davant de tot el públic que omple cada any la plaça per veure la festa i els balls que ens porta el Carnaval. Per inscriure la teva comparsa a la Rua ho haureu de fer a través de la web municipal. 

A la nit, el pavelló municipal d’esports s'omplirà de disfresses per ballar i fer gresca fins la matinada. Enguany la Mashup Party Band, un grup que ens sorprendrà gràcies a les seves versions mashup i còctels musicals, que consisteixen a agafar les millors parts de cançons arxiconegudes i combinar-les per a crear una cançó nova, divertida i sorprenent en rigorós directe. Els acompanyarà el Dj Surda, pioner del mashup, que seguirà fent-nos ballar fins la matinada.   

Diumenge 11 és el dia del tradicional ball de Gitanes a la plaça de la Vila amb les quatre colles de Ball de Gitanes de Montmeló i un grup d’ex-balladors que completaran una ballada que comptarà amb la música en directe de La Catxutxa. Podeu col·laborar amb l’entitat participant al sorteig de 3 pernils que es farà a la mateixa plaça el dia de la ballada.    

El mateix diumenge a la tarda serà el moment de jutjar el regnat de la Reina Carnestoltes amb un nou espectacle que omplirà l'escenari de la Sala Polivalent on descobrirem el final del regnat de la Reina més esbojarrada. Després la festa continuarà amb el Ball de disfresses Infantil, amb l’animació del Jordi Callau que farà ballar i moure el cos a tota la família al ritme de la millor música del moment.  

El cicle carnavalesc finalitzarà el dimecres 14 de febrer, amb l'enterrament de la sardina, on tothom que vulgui podrà acompanyar al grup de timbals i ploramorts de Divertiment amenitzat pels alumnes de l’escola de música, des de la plaça de la Quintana fins la plaça de la Vila amb la seva sardina de paper, que podreu enterrar al final del recorregut. Per acabar la festa realitzarem una sardinada popular a càrrec de l’Associació de veïns del Sant Crist.  

Tots els actes, un any més, compten amb la col·laboració d'entitats socials i culturals del municipi. Gràcies a elles Montmeló tindrà un regnat carnavalesc ple de festa i xerinola!  

Us hi esperem!

Darrera actualització: 14.02.2024 | 10:15