Tot a punt per a una nova edició dels Pressupostos Participatius

Diumenge, 14 de gener de 2024

La Junta de Govern del dia 12 de desembre va aprovar les bases que han de regular el procés dels pressupostos participatius

L'Ajuntament de Montmeló encara la quarta edició del procés de pressupostos participatius. Cal fer un pas més enllà i regular la participació de la ciutadania en els pressupostos municipals, una forma de les quals són els pressupostos participatius, amb l'objectiu últim d'obrir les decisions municipals al conjunt de la ciutadania.

El contingut d'aquestes bases generals prové d'una visió participativa per a incorporar els interessos col·lectius, i d'una voluntat política ubicada en un escenari local que contribueix a una tendència global d'enfortiment i evolució de la democràcia

En la seva quarta edició, l'Ajuntament de Montmeló impulsarà un nou procés participatiu perquè la ciutadania decideixi en què invertir una part del pressupost municipal. L'Ajuntament fomenta així els processos participatius perquè la ciutadania expressi les seves demandes en matèria de despeses i inversions, per tal que aquestes siguin incloses en els pressupostos municipals anuals, i es compromet a fer-ne el seguiment dels compromisos assolits per l'Ajuntament.

Amb l'objecte d'impulsar i gestionar el procés participatiu es crea una comissió política i ciutadana presidida pel regidor de participació ciutadana que, en aquesta legislatura, és l'alcalde, un representant de cadascun dels grups polítics que integren el Plenari de l'Ajuntament i representants de la ciutadania escollits del Plenari del Consell de Poble en el mateix nombre, com a mínim, que els representants polítics.

El dia 25 de gener, es convocarà la primera sessió plenària del Consell de Poble, sessió pública oberta a tota la ciutadania, amb la finalitat d'explicar el procés participatiu i les seves fases, en el qual es donarà a conèixer la metodologia a seguir per tal que el conjunt de la ciutadania pugui participar activament de tot el procés i presentar les seves propostes.

El tipus de propostes que es podran presentar estarà condicionat per les partides pressupostàries que es decideixi destinar a pressupostos participatius a cada convocatòria que pel 2024 s'ha previst de 100.000 €.

Les propostes poden referir-se a qualsevol classe d'actuació que reuneixi els següents requisits:

A. Tenir a veure amb les competències municipals.

B. Potenciar i afavorir els valors que l'Ajuntament de Montmeló promou (i no entrar-hi en contradicció):

 1. L'atenció a les persones en les diverses etapes de la seva vida
 2. La sostenibilitat
 3. El respecte a les persones, al patrimoni l'entorn
 4. La inclusió social, vetllar per la qualitat de vida de totes les persones
 5. Les polítiques d'igualtat i equilibri entre les persones i el territori
 6. La proximitat i el suport a les iniciatives locals i ciutadanes
 7. Crear xarxa entre les iniciatives local i ciutadanes
 8. Crear xarxa entre les iniciatives, les persones i les entitats
 9. La solidaritat i la cooperació

Si vols formar part d'aquest procés i decidir on s'han d'invertir aquests diners, pren nota de les dates següents

 • 25 de gener | 19.00 h | Sala de la Concòrdia | Informació sobre el procés i inici de la recollida propostes
 • 29 de febrer | 19.30 h | G2M | Estudi de les propostes presentades
 • 11 d'abril | 19.30 h | G2M | Presentació de les propostes definitives i inici de la votació.
Darrera actualització: 18.01.2024 | 14:50