Torna el Dia Internacional dels Museus a Montmeló

Dimarts, 16 de maig de 2023

Des de l'any 2015 el Museu Municipal de Montmeló s'adhereix al Dia Internacional dels Museus amb un bon grapat d'activitats. Aquest any no serà una excepció. A partir del dia 18 de maig i fins al dia 21 del Museu de Montmeló entoma el repte enviat des de l'ICOM (Consell Internacional de Museus).

Enguany l'ICOM ha enviat un missatge a tots els museus del món convidant-los a esdevenir punts de referència en temes de benestar i sostenibilitat per a les seves comunitats. Un concepte innovador que escapa del concepte tradicional de museu. Montmeló, com sempre, no es queda enrere i ha acceptat el repte.

La primera activitat que es realitzarà el dia 18 de maig a les 11 hores en la sala principal del Museu és un taller de reminiscència orientada a la gent gran. Amb aquest taller es pretén un viatge en el temps per recuperar antics records sent l'art el camí vehicular. El mateix dia a les 18 hores la sales del Museu romandran tancades convertint l'edifici en un escape room, on només els més destres podran "escapar dels plàstics". Aquest escape room està pensat per conscienciar a la gent de la importància que té arribar a una societat de residu 0.

Les activitats continuen dia divendres dia 19 amb un taller d'artteràpia i mindfulness que començarà a les 17 h. Un cop més s'iniciarà un viatge on l'excusa serà l'art, però l'objectiu serà la plena consciència del que som ara i aquí, en la cerca d'un equilibri emocional, mental i social.

El dia 20 de maig a les 20 hores començarà la nit dels museus. Amb una activitat familiar anomenada l'Art de la llum, on, a les fosques, les famílies podran experimentar amb la llum i crear les seves pròpies narratives.

Les activitats conclouran el matí del 21 de maig amb una obertura simultània del jaciment romà Mons Observans i l'exposició de pintures romanes de primer estil pompeià que hi ha al Museu Municipal de Montmeló.

Totes les activitats són gratuïtes. És necessari la inscripció prèvia a museu@montmelo.cat per a poder realitzar l'escape room "escapem dels plàstics", el taller d'artteràpia i mindfulness i el taller l'Art de la llum.

Darrera actualització: 18.05.2023 | 12:07