S'inicien els treballs en l'elaboració del mapa de patrimoni cultural de Montmeló

Dilluns, 29 de gener de 2024

A inicis del mes de gener de 2024 l'Ajuntament de Montmeló, amb col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha començat els treballs per a la creació del mapa de patrimoni cultural local.

Un Mapa de Patrimoni Cultural és un exhaustiu inventari que recull tots els elements del patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural d'un municipi, amb l'objectiu de proporcionar al corresponent ajuntament i una eina de coneixement i de gestió que li permeti establir mesures de cerca, protecció, conservació i rendibilització social del seu patrimoni cultural i natural.

La finalització dels treballs estan previstos el novembre de 2024. Entretant edificis, jaciments, elements documentals, elements naturals i elements immaterials seran recollits en unes elaborades fitxes, pas previ a la construcció pròpiament del mapa.

Aquesta actuació a més permetrà fer palès i reivindicar tots els elements patrimonials del municipi, ja que el mapa de Montmeló quedarà inclòs en un de general de la província de Barcelona, on consten ja 219 municipis, donant així a conèixer el seu ric patrimoni arreu.

Darrera actualització: 29.01.2024 | 12:42