S’inaugura la seu del Centre d’Oncologia Radioteràpica del Clínic Barcelona a Granollers

Dijous, 14 de setembre de 2023 a les 00:00

Dimecres 13 de setembre s’ha inaugurat l’edifici satèl·lit de l’hospital Clínic Barcelona, situat en uns terrenys del centre hospitalari de Granollers, per donar atenció d’Oncologia Radioteràpica als pacients dels hospitals de la C-17 (Consorci Hospitalari de Vic, Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, Fundació Sanitària Mollet i Hospital de Sant Celoni).

Fa divuit mesos es va posar la primera pedra i ara aquest centre ja és una realitat. Un projecte que ve de lluny, fa 5 anys es va signar un acord entre la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Ajuntament de Granollers, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona per a la construcció de l’edifici.

Un centre que millora la qualitat de vida i el benestar de les persones usuàries: més pròxim i més còmode

L’objectiu d’aquesta nova instal·lació és apropar el tractament amb radioteràpia als pacients dels hospitals situats a l’eix de la C17 (Hospitals de Vic, Granollers, Sant Celoni i Mollet), que evitarà més de 16.000 desplaçaments anuals.

El nou Centre d’Oncologia Radioteràpica, que compta amb 1500 metres quadrats, disposa d’equipaments de darrera generació per administrar els tractaments, en totes les seves especialitats.

Destaquen dos acceleradors lineals d’alta energia que permetran oferir tractaments avançats d’alta precisió i un TAC per a la preparació i planificació dels tractaments, que incorpora un sistema 4D per a l’adquisició del moviment respiratori, i de consultes externes per visitar els pacients. Es preveu que es prestarà tractament a 1.000 pacients cada any.

Del projecte arquitectònic destaca la innovadora distribució dels espais, que possibilita una futura ampliació de l’edifici, i la integració amb l’entorn i el recinte hospitalari. Es tracta d’un edifici eficient i té una marcada empremta ecològica ja que la generació de fred i calor de l’edifici en un 95% de l’any és per geotèrmia i s’aprofita al màxim la coberta per captació fotovoltaica.

Darrera actualització: 14.09.2023 | 19:31