Per parlar una llengua cal practicar-la. Inscriu-te als cursos de català que començaran el 8 d’abril

Dimecres, 20 de març de 2024

La millor manera de conèixer una llengua és practicar-la, parlar-la, escoltar-la i fins i tot observar com l’apliquen els que ens envolten. Aquests són els elements que fan servir els alumnes dels cursos de català per a adults per aconseguir comunicar-se en català.

A Montmeló tot just s’ha acabat un Bàsic 1, és un curs que pretén fer una introducció a la nostra llengua. D’aquesta manera l’alumnat estudia els dies de la setmana, els números, les salutacions, com fer la compra... tot de vocabulari i les estructures bàsiques que emprem en el nostre dia a dia per tal que en sortir de classe pugui posar en pràctica allò après a l’aula.

S’ha de tenir en compte, però, que estudiar una llengua no és gens fàcil si només ens centrem a aplicar la gramàtica, aprendre la teoria i no rebem un retorn. De fet, pot arribar a ser prou feixuc seure en una cadira i escoltar com el professorat deixa anar tota una tirallonga de coneixements sense solta ni volta. És per això que dins de l’aula s’anima els/les estudiants a posar en pràctica el que aprenen a classe entre ells mateixos; com és dir l’hora en català, han de poder anar a fer la compra de fruites i verdures o valorar els seus avantatges i inconvenients que té trobar una feina segons l’ofici que es triï.

Els estudiants de català alhora valoren que se’ls escoltin, i agraeixen aquest espai íntim que ofereix l’aula per practicar i més endavant sortir al carrer i fer servir tot allò après. Ara bé, cal per la nostra banda no canviar-los de llengua, respectar el ritme dels aprenents i aprenentes de català i donar-los un cop de mà per fer que sentin el català com la seva llengua.

Els dies 3 i 4 d’abril s’obrirà el període per inscriure’s als cursos de català que començaran el 8 d’abril. Les inscripcions es podran fer a través de la plataforma CPNL_Inscripcions o bé de manera presencial a l’Oficina de Català de Montmeló, al centre cultural La Torreta.

Oficina de Català de Montmeló

  • Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental
  • Consorci per a la Normalització Lingüística
  • 634 254 450
  • montmelo@cpnl.cat
  • www.cpnl.cat
Darrera actualització: 26.03.2024 | 09:45