Pas endavant cap un futur verd i participatiu: nova guia per a la creació de Comunitats Energètiques

Dissabte, 9 de març de 2024

CCVOR - El Consell Comarcal, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Parc de Recerca UAB, ha elaborat una Guia per a la creació de Comunitats Energètiques.

Aquesta guia ofereix una visió completa sobre la creació i gestió de Comunitats Energètiques (CE) al Territori B30. S’ha elaborat en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) i està adreçada a la ciutadania, comerç, empreses locals i administracions públiques.

La guia neix de la necessitat d’emprendre accions col·lectives i participatives cap a un model renovable, amb el consumidor al centre. L’objectiu és fomentar la participació i l’acció de la comunitat local i d’aquesta manera, continuar promovent la sostenibilitat a les comarques vallesanes i la creació de comunitat dins el marc de la transició energètica, mentre es contribueix a pal·liar l’emergència climàtica.

El territori B30 és un espai clau per assegurar la correcta transició energètica del territori, ja que s’hi genera un 25% dels residus industrials de Catalunya. Amb un full de ruta específic, eines i exemples reals i concrets per a una implementació efectiva de Comunitats Energètiques, la guia s’assegura de garantir les necessitats i reptes específics del territori.

La Guia és totalment gratuïta i està adreçada a conèixer tots els aspectes claus de les Comunitats Energètiques, entendre el seu funcionament d’una forma clara i entenedora. Al document, s’hi pot trobar cada pas detallat de forma visual perquè sigui dinàmic.

Darrera actualització: 11.03.2024 | 14:40