Nou Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua per a persones cuidadores no professionals

Dijous, 8 de febrer de 2024

La regidoria de Gent Gran- Envelliment Actiu inicia el mes de febrer i, per segon any consecutiu, els Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM), un recurs de suport psicològic per a persones cuidadores no professionals que es troben en situació de dependència.

Aquest grup de suport emocional és un espai de relació i d’intercanvi d’experiències i ajuda mútua entre persones cuidadores no professionals, conduït per una psicòloga amb una durada de 10 sessions d’una hora i mitja cadascuna. Els objectius del grup són evitar la sobrecàrrega emocional i física que comporta la cura d’una persona en situació de dependència, conèixer altres persones cuidadores, evitar la soledat i disminuir l’estrès.

Les persones que hi participen s’han de comprometre a compartir la seva experiència de cuidadora amb les altres persones que es troben en la mateixa  situació i assistir a totes les sessions.

Aquest recurs està organitzat per l’Ajuntament de Montmeló i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Fundació per a l’Atenció a Persones Depenents i gràcies al treball transversal entre la referent de benestar emocional comunitària de l’EAP Montornès-Montmeló i l’equip de Serveis Socials i de Gent Gran-Envelliment Actiu de l’Ajuntament de Montmeló.

Darrera actualització: 8.02.2024 | 15:41