Montmeló prepara la Setmana de la Prevenció de residus amb una parada informativa i tallers
Ja tenim aquí la 16a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i Montmeló prepara les activitats que es faran els dies 14 i 15 de novembre.
La primera de les activitats organitzades porta com a nom "Aquí no llencem res. Aquí ho reciclem tot!" i estarà disponible a la plaça de la Vila de 16 a 20 hores, tant el dijous 14 com el divendres 15. Es tracta d'un taller familiar i didàctic on dos informadors ambientals ajudaran el públic a entendre la importància de separar correctament els residus amb tres estacions de jocs.
El divendres 15, al mercat setmanal de la Quintana, de 10 a 13 hores trobareu la Reparatruck, un servei d'autoreparació mòbil de RAEE's (Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics) i Bicicletes. Per aquesta activitat, les places són limitades i cal inscripció prèvia que podeu fer en aquest enllaç: cerclezero.cat
També s'instal·larà la parada de repartició de bosses reutilitzables i es resoldran dubtes que hi hagi sobre la recollida de residus, el divendres al matí al mercat ambulant i a la tarda a la plaça de la Vila.
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Té com a objectius donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
Cada any, els estats de la UE produeixen més de 59,2 milions de tones de residus alimentaris, que corresponen a 132 kg per habitant. Aquestes dades són encara més espectaculars si tenim en compte que més de 37 milions de persones no es poden permetre un àpat de qualitat cada dos dies.
Darrere d'aquesta quantitat de malbaratament alimentari s'amaguen impactes tant econòmics com ambientals. Les dades estimen que per als residus alimentaris produïts anualment a Europa, hi ha un valor de mercat associat de 132.000 milions d'euros. A més, el malbaratament alimentari té conseqüències en termes d'emissions de gasos d'efecte hivernacle relacionades, per exemple, amb l'ús de terres de conreu, recursos d'aigua dolça i fertilitzants per a la produ