Montmeló ha celebrat el Dia Internacional dels Museus i obres l'exposició "Pugem als escenaris"

Dimarts, 30 de maig de 2023 a les 00:00

La programació d'activitats organitzades pel Museu entre el 18 i el 21 de maig ha estat vinculada al patrimoni, l'art, el benestar i la sostenibilitat. A més, divendres 26 es va presentar una exposició sobre la dona i la indústria musical que va compta amb l'actuació del grup "Roba estesa".

La primera activitat, consistia en un taller de reminiscència per a la gent gran que es va realitzar el dia 18 de maig. Amb aquest taller es va fer un viatge en el temps per recuperar antics records amb l'art com a camí vehicular. El mateix dia a la tarda les sales del Museu van romandre totalment tancades convertint l'edifici en un escape room, on només els més destres van poder "escapar dels plàstics". Aquest escape room va ser una activitat pensada per conscienciar a la gent de la importància que té arribar a una societat sense residus.

Les activitats continuaren el divendres dia 19 de maig amb un taller d'art-teràpia i mindfulness conduït per la psicòloga Natàlia Pomar. Un cop més les participants van iniciar un periple amb l'objectiu d’assolir un equilibri emocional, mental i social.

El vespre del 20 de maig va començar l'esperada Nit dels Museus. En aquesta ocasió, amb una alta participació de les famílies de Montmeló, que ompliren la sala del Museu. L'activitat programada sota el nom de "l'Art de la llum", va mostrar a infants i adults com experimentar amb la llum i la foscor per crear les seves pròpies narratives artístiques.

Les activitats van concloure el matí del 21 de maig amb l'obertura simultània del jaciment romà Mons Observans i l'exposició de pintures romanes de primer estil pompeià que hi ha al Museu. L'organització qualifica les jornades dedicades a l'art, el patrimoni, el benestar i la sostenibilitat d’èxit, ja que totes les activitats es van realitzar amb l'aforament complet.

A banda, des del dia 26 de maig ja es pot visitar l'exposició "Pugem als escenaris". Es tracta d'una exposició multimèdia que reflexiona sobre la falta de visibilitat de les dones a la indústria musical catalana actual. L'acte de presentació va comptar amb les creadores de l'exposició i la presència del grup "Roba Estesa" que van fer un acústic de quatre temes. L'exposició romandrà oberta al públic fins al 23 de juny.

Darrera actualització: 01.06.2023 | 19:24