Montmeló contra la violència vers les dones | Crònica 71 - Novembre 2023

Dimecres, 22 de novembre de 2023

Us proposem un conjunt d’accions col·lectives que tenyiran Montmeló de lila per la igualtat i la lluita feminista. El Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència vers les Dones es celebra anualment el 25 de novembre per denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones a tot el món i reclamar polítiques per a la seva eradicació.

Amb aquesta commemoració afirmem ben alt i clar que la lluita contra les violències masclistes és una lluita col·lectiva que necessita de tota la societat. Perquè les violències masclistes no són un fet aïllat ni privat. Perquè les violències masclistes són un dels principals problemes de seguretat pública que té el país. Perquè no són un problema de les dones. Són un problema de tota la societat.  

En les darreres dècades hem viscut al nostre país un canvi profund en el rebuig social a aquesta violència estructural contra les dones. Per arribar fins aquí ha calgut posar nom a les diferents formes que adopta i assenyalar tots els àmbits en què es produeix. També ha estat fonamental que tant les dones com els homes aprenguéssim a identificar els fets que constitueixen violència masclista i, de manera cabdal, a responsabilitzar els agressors en lloc de culpabilitzar les dones que la pateixen per allò que han fet o no han fet.   

Des de l’Ajuntament de Montmeló es treballa al llarg de l’any per impulsar polítiques igualitàries així com de visibilització vers la igualtat i els drets de les persones i en motiu del 25N d’enguany s’ha preparat un programa d’actes que començarà el proper dijous, 23 de novembre.

Cal, però, destacar abans la participació i la implicació de diferents entitats i col·lectius del municipi. D’una banda, l’Associació de Dones de Montmeló per la Igualtat engalanarà els arbres dels principals carrers del poble amb encamisats teixits a mà, a mode de commemoració i com a acte de visibilització i sensibilització ciutadana. D’altra banda, El Trencadís i el Servei Socioeducatiu han unit forces i establert sinèrgies per elaborar flors commemoratives per a totes aquelles dones assassinades i els fills i filles víctimes de la violència vicària.

Vine, participa i ajuda’ns a tenyir de lila Montmeló!

Ariadna Ojeda, regidora de Feminisme i Igualtat

 

Darrera actualització: 30.11.2023 | 13:58