Montmeló congela la majoria de les taxes de cara l’any vinent

Divendres, 20 d'octubre de 2023 a les 00:00

Vallès Visió - Montmeló congela la majoria dels impostos, com l’IBI, però augmentarà la taxa d’escombraries i la de l’aigua. En la sessió plenària extraordinària del passat 17 d'octubre, es van aprovar les ordenances fiscals per al 2024. Unes ordenances que han incorporat propostes dels partits de l'oposició i que tenen l'objectiu de congelar la pressió fiscal de les famílies.

L’any vinent, a Montmeló, el rebut de les escombraries serà un 5% més car. En el cas d’un habitatge de dues persones, l’any vinent pagaran 2 euros i mig més al trimestre i en un habitatge de 4 persones, el rebut pujarà 2 euros amb 60 cèntims. Un increment que han pogut contenir gràcies a la implementació dels contenidors intel·ligents, que a més, bonifiquen el fet de fer-ho bé.

L’altra taxa que s’incrementa és la de l’aigua. La companyia Aigües Ter-Llobregat va anunciar fa uns dies que apuja la tarifa un 46%. Des de Montmeló, han fraccionat aquesta pujada perquè la ciutadania no ho noti tant. Per això, aplicaran un increment d’un 8% anual en els pròxims 4 anys. En el rebut, només quedarà reflectit un increment del 5%, el que suposa 1,67 euros cada tres mesos.

La resta de taxes es mantenen, i l’IBI, després d’anys de pujades per la revisió cadastral, es congela. D’altra banda, s’han incrementat algunes bonificacions, i s’han incorporat propostes dels grups de l’oposició.

Unes ordenances que s’han aprovat inicialment a la sessió extraordinària del Ple celebrada dimarts 17 d’octubre, amb la majoria absoluta del PSC, Fem Montmeló s’ha abstingut i Junts per Montmeló i Canviem Montmeló han votat en contra.

Darrera actualització: 23.10.2023 | 11:35