Llegim el riu, un projecte de ciència ciutadana a Montmeló

Dilluns, 26 de febrer de 2024

Participa en el grup local de ciència ciutadana per preservar el riu Besòs.

L'Ajuntament de Montmeló i la Biblioteca se sumen al projecte Llegim el riu. Un projecte transversal de la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els ajuntaments i les biblioteques municipals.

En el projecte també participa el grup de recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i compta amb la col·laboració de l'associació Hàbitats i la Fundació Rivus.

Llegim el riu, es fonamenta en la ciència ciutadana, en la participació de la ciutadania en la recerca científica i la producció de coneixement científic, en aquest cas a l'entorn el riu Besòs i els seus afluents. Té com a objectius afavorir el coneixement d'aquest espai, fomentar la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció, en la presa de decisions ambientals, i crear espais d'innovació social a les biblioteques municipals.

La dinàmica del projecte consistirà en dues sessions: una sortida de treball de camp per recollir informació sobre l'estat del riu i una altra trobada per analitzar els resultats i fer propostes d'accions. Això es farà dues vegades a l'any. Prèviament a cada sortida de camp es farà una sessió informativa.

  • Sessió informativa: 6 de març a les 19 h a la biblioteca.
  • Sortida de camp: 16 de març: a les 10 h.
  • Sessió de resultats i accions: 14 de juny a les 19 h a la biblioteca

Les persones interessades cal que s'apuntin abans del 4 de març: a la biblioteca a través del correu electrònic b.montmelo.lg@diba.cat o per telèfon: 935 720 583. Les places són limitades i cal ser major d'edat.

Apunta't aquest grup local i participa en la millora del riu!

Darrera actualització: 26.03.2024 | 09:45