L'Institut de Montmeló premiat a la gala Vallès Visió per la seva proposta de dotar de noms femenins els carrers del municipi

Dissabte, 4 de maig de 2024

Alumnes de quart d'ESO de l'IES Montmeló van estar premiats per la seva proposta de dotar de noms femenins els carrers de Montmeló, en la gala de lliurament de premis de Vallés Visió que es va celebrar el passat dimarts, 31 d’abril, a l’espai polivalent de la vinya de Martorelles.

L’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, va ser l’encarregat de fer entrega d’aquest premi als guanyadors que es trobaven a la gala. Triu Fernández, professora de l’IES Montmeló, que acompanyava els alumnes, va tenir paraules d’agraïment durant la recepció d’aquest reconeixement.

Del 19 fins al 22 de març es va obrir un procés participatiu per tal que la ciutadania de Montmeló votés el nom de dona que ha de portar la plaça de l’Estació Jove. Es van recollir 403 vots. La proposta guanyadora ha estat Marie Curie, amb un total de 114 vots, seguida de Clara Campoamor amb 94 i Frida Kahlo amb 85.

Aquesta iniciativa arribava després que al setembre de l’any 2022, alumnes de l’INS Montmeló presentessin un informe a la Comissió Nomenclàtor posant de manifest el baix percentatge de noms en femení en el carrers de la nostra població. Ara, la Comissió Nomenclàtor elevarà la proposta al Ple de l’Ajuntament.

La gala lliurament de premis de la televisió Vallès Visió, que aquest any es va celebrar a Martorelles i arribava a la catorzena edició, té com a objectiu reconèixer les entitats i persones que per la seva trajectòria o tasca han portat el nom dels municipis que la integren, entre els quals Montmeló, més enllà del Baix Vallès.

El guardonat amb el 14è premi Vallès Visió de Martorelles va ser pel Club de Futbol Martorelles pels seus 100 anys d’història. Un reconeixement a la trajectòria i a la feina que s’està fent a l’entitat per a créixer cada any.

Montornès va voler destacar la trajectòria i la implicació amb el teixit social i comercial de la Gertrudis Llanas, coneguda per tothom com la Ike, que tot just va jubilar-se fa uns mesos. Un reconeixement a tota una vida arrelada al municipi.

El darrer premi de la nit, el de Mollet, aquest any va ser per a dues entitats que fan possible un dels actes culturals més destacats de la ciutat: l’Esbart dansaire de Mollet i la companyia Carnamolles.

Una gala de lliuraments de premis de Vallès Visió que va comptar també amb la participació de diferents entitats locals de Martorelles. La Unió Cultural Andalusa va obrir la gala amb una sevillana i durant tota la gala, el grup martorellenc Cambòdia va posar la música. També van actuar la Joventut Sardanista de Martorelles, el grup de Teatre Segle XX i el Club Karate Martorelles.

Darrera actualització: 6.05.2024 | 12:34