L'exposició "Pugem als escenaris" arriba a Montmeló

Divendres, 2 de juny de 2023

Aquesta exposició documental vol visibilitzar el paper de la dona dins la indústria musical del país. La mostra itinerant que es va estrenar a Manresa, Vic i Girona, arriba ara a Barcelona i al Museu de Montmeló, que es podrà visitar fins al dia 23 de juny.

"Pugem Als Escenaris" és un projecte el qual posa en manifest la invisibilització que pateixen les dones, persones del col·lectiu LGTBI o amb identitats dissidents, de la indústria musical catalana. Aquest se centra en l'escena actual referent a Catalunya i vol donar veu a les dones que es troben sobre els escenaris com les que treballen darrere.

L'acció principal del projecte és una exposició itinerant per diferents ciutats de Catalunya. L'exposició plasma la informació recopilada de manera visual i interactiva, per fer palpable la situació de la dona a la indústria musical. A més, aquesta recull les experiències viscudes de les participants a través d'una sèrie d'entrevistes que s'han enregistrat durant els mesos de desenvolupament del projecte.

"Pugem als escenaris" a comptat amb la col·laboració d'artistes com: Roba Estesa, Júlia Serrasolsas (Ginestà), Maria Hein, Al·lèrgiques al Polen, Joina, Mabel Flores, Le Nais, Carlota Flaneur, Berta Sala, Amanda Álvaro, Itzipa, Gemm Sol, i Mar Martínez. I també; Gemma Recoder i Laura Duran (Canet Rock), Catalina Rosselló (mànager de la Judit Neddermann), Marta Vilellas (tècnica de so de Stay Homas, Roba Estesa i Els Catarres), Meri Lane (mànager de Luup Records) i Carol Duran (directora del Centre Artesà Tradicionàrius).

Divendres 26 de maig s'obre la mostra al públic, a partir d'un quart de 6 de la tarda (17:15 h), al Museu Municipal de Montmeló, que a més comptarà amb la presència del conegudíssim grup femení "Roba Estesa". Serà una gran tarda per compartir coneixements, experiències i sobretot música amb aquestes dones artistes que amb la seva joventut ja disposen d'una dilatada i contrastada trajectòria musical.

L'acte de presentació és gratuït, però tenint en compte que l'aforament de la sala és limitat, cal fer reserva prèvia a la plataforma www.entrapolis.com

L'exposició estarà al Museu de Montmeló fins al 23 de juny i romandrà oberta al públic de dilluns a dijous i dissabte, de 10 a 14 h; i divendres, de 17 a 20 h.

Darrera actualització: 6.06.2023 | 09:17