L'alumnat del curs de català descobreix part de la història de Montmeló

Dimecres, 24 de maig de 2023

L'alumnat de català de Bàsic 2 de Montmeló estan estudiant tot el vocabulari referent al poble, com són els carrers, què hi podem trobar, quins equipaments hi ha a Montmeló, etc. Per això van fer una sortida pel carrer Major i van conèixer millor la seva història.

Gairebé tot l'alumnat del curs de català viu a Montmeló, alguns dels quals van arribar fa més de vint anys, però la gran majoria fa tot just uns mesos que van aterrar al poble, amb la qual cosa van descobrir com un poble que començà essent un lloc d'estiueig per a molta gent de la ciutat de Barcelona, ara és el seu poble amb una identitat i característiques pròpies.

El grup del curs de català, acompanyat del tècnic del Museu i Patrimoni, en Pol Castejón, va seguir el trajecte del carrer Major, tot descobrint els seus orígens i la seva història. Durant la visita els hi va sorprendre molt l'existència dels antics bars de dalt i de baix, on antigament es reunia la gent del poble, depenent de les seves tendències polítiques i situació econòmica. També van descobrir com l'antic cinema passava a ser un banc, o el que antigament era l'Ajuntament, la presó i l'escola, ara és un simple local.

Que millor per conèixer la llengua d'un lloc que descobrir i conèixer la història de la seva gent.

Darrera actualització: 24.05.2023 | 11:37