La plaça de la Vila concentra la Diada de Sant Jordi en un dia marcat per la incertesa meteorològic

Dijous, 25 d’abril de 2024

Amb la memòria posada en el Sant Jordi passat per aigua de fa dos anys, la Diada de les roses i els llibres d’enguany començava freda i ennuvolada, cosa que feia presagiar una jornada d’incertesa, especialment per als paradistes que anaven omplint la plaça de la Vila.

El matí va transcórrer tranquil tot i les baixes temperatures i les paradetes de llibres, roses, dolços i altres productes relacionats amb Sant Jordi, van omplir de color i activitats la plaça.

A primera hora de la tarda va començar l’activitat a l’escenari de la plaça que aquest any es va convertir en l’estudi mòbil de Ràdio Montmeló que emetia en directe el programa de la Biblioteca Municipal la Grua “15 són 15”. Durant 45 minuts aproximadament, la Fina, el Raul i la Begoña ens van fer una infinitat de recomanacions per llegir i comprar en aquesta jornada tan especial i literària.

La jornada va comptar amb la presència de quatre autors locals que signaven llibres a la carpa de la Biblioteca. Així que Radio Montmeló va aprofitar per parlar amb ells i donar a conèixer les seves obres al públic montmeloní.

Primer va ser el torn de Hellen Bold i la seva novel:la romàntica “Quiero ser la protagonista  de mi vida”. A continuació, la Núria Fontanet va explicar la seva experiència com a coautora i il·lustradora del llibre d’ecologia emocional “Sentir la Vida”. Després va ser el torn de Bernardo González, que ens va presentar “Nekxo: en el espacio de un tiempo”, un llibre de ciència ficció ambientat a Tòquio. I, per últim, en Sergio López ens va presentar el segon volum de la trilogia fantàstica “Vida de Teran “. 

El programa de Ràdio especial Sant Jordi va finalitzar amb les entrevistes a la regidora de comunicació Tamara Fernández i l’alcalde Pere Rodríguez i ja està disponible en format podcast al web de l’emissora local.: www.radiomontmelo.cat

Però el plat fort de la Diada va arribar amb la ballada de Gitanes de les tres colles infantils de l’Agrupa. Cap a les 6 de la tarda van fer acte de presència a la plaça les petites, que van completar les diferents danses, malgrat la seva curta edat.

A continuació, va ser el torn de la colla mitjana i per finalitzar les joves, que es van estrenar repicant castanyoles al més pur estil de les Gitanes de Montmeló. Tot i ser la primera vegada que repicaven castanyoles es van atrevir amb el xotis amb part muda inclosa.

Va ser una tarda de gran lluïment de les balladores de Gitanes de la colla infantil que fa presagiar un excel·lent futur per al Ball de Gitanes a Montmeló.

La jornada de Sant Jordi va seguir amb la venda de llibres i roses i amb el taller de dracs per a la canalla i es va perllongar fins més tard de les 8 del vespre.

Aprofitem per donar les gràcies a totes les entitats i establiments que van col·laborar en aquesta jornada de Sant Jordi: Biblioteca Municipal la Grua, Ca la Txell, Casal de la Gent Gran, CIJ Esplaia’t, Escola Municipal de Música, L’Agrupa, Llibreria l’Aglà, Montmeló Veterinaris, Òmnium Cultural, Penya Espanyolista Pericos i Ràdio Montmeló.

Darrera actualització: 25.04.2024 | 14:59