La nedadora montmelonina Mireia Oliver, protagonista del programa "Visions especial 8M" de Vallès Visió

Divendres, 8 de març de 2024

La periodista Susanna Aguilera enceta un nou "Visions" amb dones emprenedores com a protagonistes. Treballadores, artistes i esportistes que destaquen en el seu camp, però que pateixen desigualtats amb motiu de la masculinització general que es viu. Una d'aquestes dones és la montmelonina Mireia Oliver, que pertany al Club Natació les Franqueses i ha estat a Doha competint en el Work Aquatics Masters Championships amb dues companyes més aconseguint un 5è lloc en la classificació general.

La dona és present en diferents àmbits de la societat, tot i que en alguns sectors continua sent minoritària, com és el cas del anomenat "sostre de vidre" que frena la presència de dones en càrrecs directius.

El programa Visions d'aquesta setmana de Vallès Visió, tracta diferents àmbits en els quals les dones viuen la desigualtat respecte als homes. I també visibilitza dones emprenedores i que destaquen en el seu terreny, com és el cas de Mireia Oliver, montmelonina i integrant de l'equip de natació sincronitzada de les Franqueses. Ella acaba de tornar del Campionat del Món de Natació Màster que s'ha fet a Doha. La Mireia forma part d'un equip de set nedadores artístiques entre 25 i 50 anys que han reprès aquesta activitat esportiva després de deixar la pràctica quan eren joves.

Oliver explica detalladament la seva experiència i el que significa per ella i per tot el grup reunir-se per practicar de nou aquesta disciplina en un ambient no tan competitiu i més d'amistat i sororitat. Ella reivindica i representa també el repte de les dones de mitjana i gran edat que practiquen esport d'alt nivell després de ser mares i inclòs en edat avançada.

El programa també mostra una extensa entrevista amb la lingüista Irene Yúfera a la sala de la Concòrdia. Yúfera parla sobre la ponència que va tenir lloc a Montmeló el passat dilluns dia 4 de març, sobre les desigualtats entre homes i dones en la comunicació i fa tot un relat dels micromasclismes que es donen, de manera quasi subliminar, a l'hora de comunicar en públic.

El programa Visions 8M aborda també entrevistes amb una conductora de bus, una jove boxejadora, una bateria d'un grup musical o una presidenta d'una entitat social. I també visibilitza la feina de diferents col·lectius de dones de caràcter social o artístic. Són gairebé 60 minuts en què queda en evidència la desigualtat de sexe, malgrat els avenços aconseguit, gràcies a la lluita col·lectiva i individual de les dones més properes a nosaltres.

Darrera actualització: 8.03.2024 | 14:19