La millor defensa és un bon atac. Reforça la teva immunitat, vacunat!

Dimecres, 10 de gener de 2024

Com cada any, durant la tardor s'inicia la campanya de vacunació contra la grip. Tal com es va fer la temporada passada, aquest any també es realitzarà conjuntament amb la vacunació contra la Covid-19.

Les xifres de vacunació d'aquest hivern són de les més baixes dels últims anys. Segons dades del Departament de Salut, pel que fa a la grip, només ho han fet el 46% dels majors de seixanta anys. En anys anteriors, ho havien fet més del 52%. Una xifra que baixa fins al 18% en el cas de les persones que es troben per sota d'aquesta edat i que presenten factors de risc.

La campanya de vacunació contra la grip i la Covid-19 s'adreça a tothom, però especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip o la COVID-19 i també a les persones que poden transmetre la infecció a persones en situacions de risc, com ara els professionals de la salut.

El període ideal per a vacunar-se contra la grip i la COVID-19 són els mesos d'octubre a desembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar durant tota la temporada fins al mes de març).

Davant l'elevada transmissió de virus respiratoris i per ajudar a descongestionar els CAP i els hospitals, el Departament de Salut ha fet una crida a vacunar-se contra la grip i la Covid a tots aquells que encara no ho hagin fet.

Cal destacar la importància de la prevenció d'aquestes infeccions respiratòries, ja que, durant la tardor i l'hivern és quan més circulen aquest virus.

En algunes persones, els virus responsables d'aquestes malalties poden arribar a produir complicacions greus. Vacunar-se, doncs, és vital per reduir la transmissió d'aquestes malalties i per a prevenir-ne complicacions.

Per vacunar-vos cal que demaneu cita a través de La Meva Salut, a citasalut.cat o en el Centre de Salut.

Darrera actualització: 15.01.2024 | 09:54