La gestió pública de l'aigua a Montmeló

Divendres, 22 de març de 2024

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Aquesta instal·lació de 1.500 metres cúbics de capacitat substituïa dos petits dipòsits municipals d'inferior capacitat, així com un elevat grau d'obsolescència, i que van ser demolits. La posada en funcionament del dipòsit va suposar una millora en el servei a nivell de capacitat d'aigua disponible per a la població, garantia de subministrament pel creixement de la població i, a nivell de gestió hidràulica, una millor estabilitat en les fluctuacions de la pressió de la xarxa, així com una millor qualitat de les condicions d'entrega de l'aigua que arriba a la població.

La gestió pública de l'aigua a Montmeló, comporta beneficis tant per al municipi com per a la ciutadania. L'abastament d'aigua i el sanejament són serveis bàsics essencials i cal garantir en tot moment el seu accés universal i assequible i evitar la manca de subministrament per motius econòmics o socials.

Amb la gestió directa es garanteix la qualitat de l'aigua i les característiques del servei; tenim la garantia de quantitat; la garantia del servei, mitjançant el mallatge de la xarxa, duplicació d'equips, etc.; garantia social, és a dir, no tallar l'aigua a famílies en situacions socials adverses; la gestió del deute acumulat i la garantia ambiental amb el control de fuites i del consum elèctric dels equips i instal·lacions.

A Montmeló, és el Servei d’Aigües l’encarregat de la lectura dels comptadors, de l’elaboració de les factures, de les altes i baixes dels comptadors i de les reparacions de les fuites i avaries que es produeixen.

 

Darrera actualització: 22.03.2024 | 12:43