Ja ha sortit el "Crònica 75" del mes de març 2024

Dimecres, 20 de març de 2024

Editorial | Medi Ambient. 22 de març, Dia Mundial de l'Aigua

El dia 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, aquesta data declarada per Nacions Unides des del 1993 té per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre una correcta gestió de l’aigua.

L’aigua és un bé escàs que cal apreciar i conservar entre tots i totes i que s’enfronta avui a grans reptes com el del canvi climàtic. Enguany, la campanya a escala internacional té com a lema Aigua per la Pau (Water for Peace).

Aquest dia coincideix amb una situació crítica a Catalunya. El president de la Generalitat va afirmar fa poques dates que ens trobem en la pitjor situació de sequera del darrer segle. Des del passat 1 de febrer el Govern de la Generalitat ha declarat la fase d’emergència 1 del Pla Especial de Sequera, amb les limitacions que hom coneix i que ja vam difondre.

Aquest és doncs un dia per a reflexionar sobre el veritable valor de l’aigua. Quina importància té l’aigua per a les nostres llars i la nostra vida familiar, pel nostre benestar i pel nostre entorn vital?.

La ciutadania no sempre hem donat a l’aigua el seu veritable valor. Alguns exemples de malbaratament les trobem en la nostra quotidianitat, obrim l’aixeta i deixem córrer l’aigua sense problemes, fins que no és calenta no ens rentem o dutxem, a voltes la mantenim oberta quan ens afaitem o ens retem les dents, estirem la cadena del wàter cada vegada que hi anem. Pel que fa al consum de l’aigua, però no només, es fa imprescindible un canvi en els nostres hàbits, no un canvi puntual, sinó un canvi que ha de ser perdurable en el temps i que doni resposta a la situació de crisi climàtica que vivim.  

La gestió pública de l'aigua ha estat sempre una aposta i una prioritat de Montmeló. Treballem des de fa anys per l’eficiència de la xarxa, que avui respon als millors estàndards del país. Treballem cada dia per millorar el servei que prestem a la ciutadania i també per un consum racional en el dia a dia de la gestió dels serveis municipals. El pas següent és la digitalització de la xarxa que contribuirà a una millor gestió del servei.

L'aigua, el nostre recurs natural més preat, és fonamental per a la higiene, les collites o la indústria, així com per regular el clima i netejar l'atmosfera de partícules contaminants com el diòxid de carboni (CO2). Conservar i protegir l’aigua és una tasca de vital importància. És responsabilitat de tothom fer un ús responsable.

Cal que tinguem ben present que l’aigua és un bé escàs i cada gota compta.

 

Antoni Guil |  Regidor de Serveis Bàsics i Activitats

 

Darrera actualització: 21.03.2024 | 15:39