Ja ha sortit el "Crònica 74" del mes de febrer 2024

Dimecres, 21 de febrer de 2024

Editorial | 8M. La nostra lluita, la causa de tothom!

Polítiques feministes, polítiques per a la igualtat. El govern municipal és feminista i fa política útil per resoldre els problemes reals de les dones

Cada any, el 8 de març commemorem el Dia Internacional dels Drets de les Dones. És una data de reivindicació perquè hem de continuar denunciant les discriminacions estructurals que patim les dones només pel fet de ser dones.

Des de l'Ajuntament, defensem els drets de les dones i les polítiques feministes com a instrument necessari per aconseguir la igualtat real i efectiva entre dones i homes, i una societat lliure de masclisme. Volem una societat que garanteix els drets de les dones i alliberi els homes del model de masculinitat clàssic.

Compromesos i compromeses amb el feminisme, defensem la necessitat d’incorporar la perspectiva de gènere al global de les polítiques públiques i, alhora, prioritzar i implementar polítiques feministes, especialment aquelles centrades en la lluita contra la violència masclista, l’eliminació de la bretxa salarial i de les pensions, així com la d’altres formes de discriminació laboral, el foment de nous models de masculinitat que afavoreixin la corresponsabilitat, l’abolició de la prostitució i la persecució del tràfic de dones i infants amb finalitat d’explotació sexual.

  • A Montmeló, continuarem lluitant contra la violència de gènere i acompanyarem a les víctimes reforçant el Punt Dona i ampliant la seva cartera de serveis.
  • Realitzarem campanyes informatives sobre drets reproductius i sexuals per a formar al jovent en la construcció de relacions afectiu-sexuals respectuoses i allunyades de la violència, especialment en col·laboració amb el INS Montmeló.
  • Prioritzarem la coeducació amb formació especialitzada per a tots els agents educatius i per als nens i nenes des de la primera infància, aprofitant els diferents òrgans de participació, com per exemple el Consell de Ia Infància.
  • Realitzarem campanyes específiques d’ocupació femenina promovent polítiques d’acció positiva per a aconseguir erradicar la segregació horitzontal, amb l’objectiu d’eliminar la bretxa salarial.
  • En el marc de la Comissió de Nomenclàtor prioritzarem els noms de dona en el moment de seleccionar noms per a nous carrers i places.
  • Prioritzarem la lluita contra la feminització de la pobresa treballant activament des de Serveis Socials per a detectar els casos d’exclusió social i pobresa.
  • Posarem en marxa polítiques transversals per a donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+.
  • Elaborarem els pressupostos municipals amb perspectiva de gènere, formant específicament als tècnics i als responsables polítics de cada àrea.
  • Confeccionarem el Pla d’Igualtat de Montmeló per al període 2024-2028.
  • Continuarem tenint present la perspectiva de dona amb capacitats diverses quan es parli de polítiques de violència de gènere.

Cada 8M, toca fer balanç dels avenços assolits en les últimes dècades, i alhora recordem que encara queda molt per fer i que cap dret conquerit està garantit per sempre més.

Lluitem plegats, dones i homes, pels drets de les dones.

 

Ariadna Ojeda |  Regidora de Feminismes i Igualtat

 

Darrera actualització: 21.02.2024 | 17:28