Fer-ho bé, surt a compte: 3 de cada 4 llars de Montmeló, tindran bonificació per reciclar correctament

Divendres, 29 de març de 2024

Ja fa més d'un any, des de l'octubre del 2022, que Montmeló va fer una prova pilot i va canviar a contenidors intel·ligents. Aquest canvi, portava associat una bonificació en la taxa de residus si es reciclava correctament l'orgànica.

Per primer cop, l'Ajuntament de Montmeló bonificarà les persones que han reciclat correctament l'orgànica al llarg de tot l'any 2023. Aquesta bonificació es veurà reflectida en el pròxim rebut de la taxa de recollida d'escombreries. Juntament amb aquest descompte, també s'aplicarà el descompte del compostatge casolà i de la deixalleria. Si s'ha fet tot bé, es pot arribar a tenir un 46% de descompte de la taxa d'escombreries.

Si parlem només de la bonificació per haver reciclat l'orgànica, hi ha 2.364 habitatges als quals se'ls hi aplicarà aquest descompte. Això vol dir un 73,71% dels habitatges que utilitzen les targetes. Per poder rebre aquesta bonificació, aquests habitatges han hagut de reciclar l'orgànica un mínim de 36 setmanes durant l'any 2023. Hi ha un 4% de la població que s'ha quedat molt a prop de rebre aquesta bonificació.

Aquesta bonificació és superior a l'increment del 5% que ha patit la taxa anual de residus. Això vol dir que la majoria d'habitatges, en lloc de notar aquest incrment tindran una lleugera reducció.

Per tant, valorem molt positivament aquestes dades i animem a la ciutadania a continuar reciclant perquè és un bé per a tothom.

Darrera actualització: 3.04.2024 | 10:12