Febrer, mes per la lluita contra el càncer

Dimecres, 14 de febrer de 2024

Durant el mes de febrer s’estan portant a terme diferents activitats per recaptar diners i donar suport a la lluita contra el càncer i avui dijous es farà la primera xerrada sota el títol “L’impacte emocional i social en el diagnòstic oncològic” 

Així, els dies 2 i 9 de febrer, les alumnes dels cicles formatius d’Imatge personal de l’INS Montmeló van oferir un servei de manicura al mercat setmanal per tal de recaptar diners per Oncovallès. A més, estan recaptant cabell durant tot el mes per tal de contribuir a l’elaboració de perruques per persones en tractament. Finalment, el proper divendres 16 de febrer realitzaran una formació d’estètica oncològica per tenir en compte aspectes psicològics i emocionals relacionats amb el càncer a considerar quan tracten amb pacients que estan patint o han patit la malaltia.

D’altra banda, el passat 4 de febrer, Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer, es va realitzar una marxa nòrdica i, acte seguit, una gran jornada solidària a la plaça de la Quintana amb la participació d’un gran grup d’entitats i establiments del municipi. La jornada va comptar amb activitats de ball, esportives, gastronòmiques i de venda de manualitats, entre d’altres.

La recaptació d’aquesta jornada va ser de 2.530,45 euros, que es destinaran a la investigació de la malaltia a través de l’Institut Català d’Oncologia.

D’altres entitats també s’hi han volgut sumar donant suport a la lluita contra aquesta malaltia, com la Peña Madridista Montmeló, que ha volgut fer una aportació de 1.000 euros a la causa, el Pàdel Montmeló, que realitzarà un campionat solidari el 24 de febrer i el Casal de la Gent Gran, que elaborarà coixins per ajudar en la seva recuperació a les persones que han estat operades de càncer de pit.

Pel que fa a la resta d’activitats previstes durant el mes per la causa es realitzaran:

Dijous 15 de febrer, a les 17:20 hores, a la Sala de la Concòrdia. 

  • Xerrada “L’impacte emocional i social en el diagnòstic oncològic” a càrrec de Lidia Valverde Pérez (Psicooncòloga de l’Associació Contra el Càncer) i Irene Ferran Hernandez (Treballadora social de l’Associació Contra el Càncer).   

Diumenge 18 de febrer, de 10:30 a 13:30 hores, a l'escorxador:

  • Bicicletada familiar solidària

Dimecres 21 de febrer, a les 18 hores, a la Sala de la Concòrdia:

  • Xerrada "Nutrició i càncer" a càrrec del doctor Antonio Agudo, de l'Institut Català Oncològic.

Divendres 23 de febrer, a les 19 hores, a la Sala de la Concòrdia:

  • Concert solidari pels Xuklis, a càrrec de l'Escola Municipal de Música.
Darrera actualització: 22.02.2024 | 12:31