Febrer, mes de la lluita contra el càncer a Montmeló

Dimarts, 30 de gener de 2024

Des de la Regidoria de Salut Pública i Comunitària de l'Ajuntament de Montmeló es pretén consolidar el mes de febrer com el mes de lluita contra aquesta malaltia i que aglutini tot d'activitats, amb el suport de les entitats del municipi, per tal de recaptat diners per a la investigació, la prevenció i l'acompanyament dels malalts i familiars que pateixen algun tipus de càncer, amb l'objectiu de sumar esforços i que l'ajuda sigui el més àmplia possible

L'objectiu d'aquesta celebració, que promou la Unió Internacional per al Control del Càncer (UICC) amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és sensibilitzar la població mundial sobre el càncer, amb una incidència especial en l'àmbit de la prevenció. 

El càncer és una malaltia que es caracteritza per una alteració en el cicle de vida de les cèl·lules del cos. Normalment les cèl·lules creixen i es divideixen per formar noves cèl·lules necessàries per a l'organisme. Quan envelleixen i moren són reemplaçades per les noves. A vegades les cèl·lules no moren quan ho haurien de fer i alhora en van creant de noves, de manera que el cos disposa d’un excés de cèl·lules que no necessita. Aquestes cèl·lules poden formar una massa i envair teixits propers o bé disseminar-se per altres parts del cos. 

Entre les activitats organitzades per aquest mes, es preveu la realització de manicures solidàries per part de l’INS Montmeló, la recaptació de cabell per a la realització de perruques, una marxa nòrdica, una jornada solidària amb el suport d’entitats del municipi, un concert solidari a càrrec de l’Escola de Música, una bicicletada solidària i altres.

Properament, tindreu tota la programació es podrà consultar a l’agenda mensual d’actes de febrer

Darrera actualització: 8.02.2024 | 15:43