Els encants de les European Le Mans Series

Divendres, 21 d’abril de 2023

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El certamen obre temporada acompanyat de tres campionats més, sumant més de 130 vehicles diferents i prop de 250 pilots. Entre tots ells disputaran un total de 6 curses aquest cap de setmana.

El Circuit de Barcelona-Catalunya ja ha cedit la seva pista al certamen de resistència European Le Mans Series, que es troba immers en la disputa dels test oficials de pretemporada. Aquests assaigs es donaran per finalitzats demà, moment en què s'iniciarà oficialment el primer esdeveniment esportiu del calendari del campionat i també del traçat mundialista.

Amb un altre dia de proves oficials aquest divendres -encara que ja formant part del programa de curses-, els aficionats podran accedir al recinte a partir del dissabte a les 8.30 h. Des d'aquest moment i fins que s'acabi el cap de setmana, el certamen de resistència promet un programa compacte i interessant apte per a tots els gustos i edats.

L'esdeveniment compta amb més de 130 vehicles i prop de 250 pilots inscrits, i entre tots ells disputaran 6 curses al llarg del cap de setmana. Això és possible ja que les European Le Mans Series estaran acompanyades dels certàmens Michelin Le Mans Cup, Ligier European Series i Porsche Carrera Cup France.

D'una banda, les European Le Mans Series acapararan totes les mirades amb les 4 Hores de Barcelona, el plat principal del míting, el qual tindrà lloc el diumenge a les 11.30 h. Una mica abans, concretament a les 9 h, es reptarà la Porsche Carrera Cup France.

Així i tot, el dissabte resultarà igual d'interessant, amb un programa frenètic que començarà amb les Ligier European Series i la seva primera cursa programada a una hora a les 9 del matí. Després de diverses sessions d’entrenaments qualificatius, a les 13.30 h disputaran la seva segona cursa. Durant el migdia, les European Le Mans Series repartiran la seva volta ràpida, per a reprendre les curses a les 16.30 h amb la Porsche Carrera Cup France. A les 17.30 h tancarà el dia la Michelin Le Mans Cup amb una prova de 110 minuts.

Pel que fa a la naturalesa dels certàmens, tots ells aporten un toc diferenciador. Les European Le Mans Series compten amb una graella de 42 inscrits, entre ells prototips i GT’s. El mateix succeeix amb la Michelin Le Mans Cup, campionat que agrupa totes dues categories i que compta el mateix número d'inscrits. Les Ligier European Series i la Porsche Carrera Cup France són certàmens monomarca que realitzen curses més curtes, d'una hora i mitja hora respectivament.

A més, entre els participants presents es troben alguns pilots de casa, concretament a la graella de la Michelin Le Mans Cup. A més de la formació espanyola CD Sport, han formalitzat també la seva participació Belén García (360 Racing), Santiago Concepción (Inter Europol Competition) i Julien Gerbi (Team Virage).

Per si tot això fos poc, les entrades per a l'esdeveniment, disponibles a partir de 10 €, garanteixen l'accés al pàdoc, epicentre de l'acció i lloc en el qual es troben tots els participants amb els seus corresponents equips i unitats de competició; així com a la tribuna VIP. Les entrades Premium amb accés al Pit Walk i a la graella de sortida ja s'han esgotat.

Els aficionats podran accedir a les instal·lacions per la Porta 3 a partir de les 8.30 tant el dissabte com el diumenge. Podran estacionar els seus vehicles a l'IN6 i contemplar l'activitat des de les tribunes Principal, F, C, G, B i VIP.

Darrera actualització: 25.04.2023 | 19:47