Eleccions Generals 23J: Consulta i reclamacions del cens electoral

Dissabte, 10 de juny de 2023 a les 00:05

Del 5 al 12 de juny s'obre el període de consulta de les llistes electorals per a les Eleccions Generals 2023.

Durant aquest període es podran presentar les al·legacions i/o modificacions sobre les dades censals, tot i que només es podran tenir en compte les que facin referència a les rectificacions d'errades a les dades personals, al canvis de domicili dins d'una mateixa circumscripció o a la no inclusió del reclamant a cap Secció del Cens de la circumscripció, tot i tenir dret a ser-hi.

El cens per a les eleccions generals del 23 de juliol de 2023 es va tancar l’1 de març de 2023 i recull els moviments comunicats pels ajuntaments, consolats i registres civils que han tingut lloc fins al 27 de febrer de 2023. Per tant, tots els ciutadans que van fer un canvi de domicili fins al 27 de febrer (inclòs) votaran al col·legi electoral que correspon a la seva nova adreça, mentre que si van fer el canvi de domicili el 28 de febrer o en dates posteriors votaran al col·legi electoral que correspon a la seva antiga adreça.

Les persones interessades poden adreçar-se a l'Oficina d'Atenció a la ciutadania d'aquest Ajuntament, en horari de dilluns a divendres de 8 a 14 hores. També es poden fer les consultes per mitjans informàticsa la pàgina web de l'INE mitjançant el sistema Cl@ve o utilitzant un certificat electrònic.

Per altra banda, l'Oficina del Cens Electoral envia a cada elector i electora una targeta censal que conté les dades actualitzades de la inscripció en el cens electoral i de la secció i la mesa en què correspon votar.

 

La targeta censal té un caràcter merament informatiu i no serveix per identificar-se a l'hora de votar.

Darrera actualització: 16.06.2023 | 09:51