El Voluntariat per la llengua: el català com a eina de comunicació

Dimecres, 7 de juny de 2023 a les 00:00

De mica en mica s’omple la pica, això vol dir que amb paciència i amb petites passes es pot fer camí i arribar ben lluny. Aquest és l’objectiu del Voluntariat per la llengua per tal d’aprendre a fer ús del català sense necessitat de canviar de llengua.

A Montmeló s’ha pogut formar una 4a parella lingüística d'enguany amb en Miguel i la Conxita. En Miguel, un jove empresari de El Salvador que fa un parell o tres d’anys que viu a Montmeló, el qual estudia català i ha vist la necessitat de practicar la llengua oral per tal d’ajudar la seva filla quan porta deures de l’escola, quan s’ha d’aprendre una cançó en català, o senzillament per llegir-li un conte.

La seva voluntària lingüística és la Conxita, una montmelonina que després de viure més de 15 anys a Alemanya, ha tornat al seu poble, als seus orígens i vol donar un cop de mà a les persones interessades a parlar català. Ella és conscient de la dificultat d’aterrar en un país lluny del teu en què la llengua de comunicació no és la que domines.

Aquesta parella lingüística es trobaran durant unes setmanes a fi de practicar la llengua perquè el Miguel se senti còmode, conegui noves paraules i aconsegueixi mantenir una conversa en català amb el suport de la Conxita.

Tant les persones interessades a donar un cop de mà a qui vulgui aconseguir que el català sigui la seva llengua d'ús, com aquelles que tenen ganes d'aconseguir més fluïdesa en parlar la llengua poden adreçar-se a l'Oficina de Català a través del correu montmelo@cpnl.cat o bé fent un truc al 634254450. L'Oficina de Català de Montmeló s'encarrega de formar noves parelles lingüístiques per tal que el català no es limiti a una assignatura més, sinó una eina de comunicació en el nostre dia a dia.

Darrera actualització: 08.06.2023 | 13:58