EL IX Aplec de Montmeló estrena la sardana “Poca feina“

Dimarts, 23 d’abril de 2024

Diumenge 21 d’abril es va celebrar la 9a edició de l’Aplec de la Sardana a Montmeló als jardins de la Torreta amb l’estrena d’una original sardana que va incloure una posada en escena humorística de dos dels components de la cobla Ciutat de Girona.

Un any més, les cobles Ciutat de Girona, la Principal del Llobregat i la Jovenívola de Sabadell van omplir la tarda de diumenge amb un acurat programa de sardanes escollides per la Comissió de l’Aplec format per l’Àngel Capdeferro, la Fina Marcén, en Bernat Lozano i la secció de Sardanes de l’Agrupa Associació Cultural.

Aquest any, a més, l’Aplec va comptar amb l’estrena d’una sardana que sota el nom de “Poca Feina” i la descripció de “Sardana de deslluïment de dos Tibles” va fer riure a totes les persones assistents. En Joan Lázaro, autor de la sardana i present a l’aplec, ens explicava que en converses amb una sardanista i amb un membre de la cobla Ciutat de Girona que va ser la cobla intèrpret de la Sardana, li deia que no li agradaven els tibles i li proposaven el repte a l’autor, de crear una sardana on no hi intervingués aquest instrument.

El resultat el vam poder conèixer diumenge on els dos tibles es van avenir a fer diferents coses -avions de paper, bombolles de sabó i fins i tot estendre la roba- mentre la resta de companys tocaven la peça. L’Ajuntament i la comissió van voler agrair a l’autor la seva sardana i li va fer lliurement d’una reproducció del primer segell del municipi, el tan conegut MÒ, i un detall dolç per als dos tibles que després de la “poca feina” que van tenir, van compartir amb la resta de músics de la cobla.

Darrera actualització: 25.04.2024 | 14:29