El Departament d'Educació destinarà 568.000 euros a millorar l'eficiència energètica i el confort tèrmic de l’Institut de Montmeló

Dijous, 9 de novembre de 2023 a les 00:00

El Departament d'Educació destinarà 12 milions d'euros a millorar l'eficiència energètica i el confort tèrmic de 28 centres educatius del Maresme i el Vallès Oriental. L’Institut de Montmeló rebrà mes de 568.000 euros.

El Departament d'Educació destinarà 12.128.309 euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic dels centres educatius del Maresme i el Vallès Oriental. Aquest seguit d’obres es finançaran amb els fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica que han de fer possible millorar les infraestructures que donen servei a la ciutadania, en aquest cas, escoles i instituts.

Les obres que es duran a terme amb aquesta inversió inclouen un seguit d’actuacions amb l’objectiu de fer els edificis escolars més sostenibles, més confortables i més saludables per al professorat i l’alumnat. Així, es canviaran els envolupants, és a dir, els elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici –s’inclourien la façana, les finestres, les portes o el sostre de l’edifici, entre d’altres-..

Al mateix temps, les obres permetran substituir calefaccions actuals per d’altres més eficients energèticament, amb menor impacte ambiental i que millorin la confortabilitat dels centres.

Un dels 28 centres educatius que es veuran beneficiats per aquest Pla director d’infraestructures educatives és el de Montmeló, que rebrà 568.147 euros que com ja hem dit, es destinaran a la reforma i millora d’aquells elements que incideixen en el confort tèrmic i l’eficiència energètica -com ara les calefaccions i els aïllaments tèrmics.

El departament està duent a terme als diferents centres escolars en els quals actuarà,  un estudi on es proposaran actuacions per assolir l’objectiu del confort tèrmic, en base a les tipologies habituals i a les diferents zones climàtiques. Per exemple, pel que fa als espais exteriors dels centres, s’analitzen aspectes com la vegetació existent, els espais d’ombres, les proteccions solars existents o l’exposició als vents, entre d’altres.

Darrera actualització: 09.11.2023 | 14:40