El consum responsable és a prop teu!

Divendres, 15 de març de 2024

L'Ajuntament s'adhereix a la campanya en el Dia Mundial del Consumidor impulsada per la Diputació de Barcelona que, amb en nom de "El consum responsable és a prop teu!", visibilitza els avantatges del consum de proximitat.

Les Nacions Unides van decidir, l'any 1983, que el 15 de març seria el Dia Mundial del Consumidor. Ho van fer en record del discurs fet als anys 60 pel president dels Estats Units d'Amèrica, John F. Kennedy, en què animava les institucions a regular i protegir els drets de les persones consumidores. Des de llavors, el panorama ha canviat molt i, tot i que s'han fet avanços en la garantia de drets, encara queda feina per fer. Per això, l'Ajuntament de Montmeló s'adhereix a la campanya comunicativa de la Diputació de Barcelona 'El consum responsable és a prop teu', que es desenvoluparà del 13 al 18 de març, especialment a les xarxes socials.

La decisió d'on, què i com comprem té conseqüències directes de caràcter social, econòmic i mediambiental. Tothom coneix els avantatges del consum de proximitat: és més sostenible perquè escurça distàncies, redueix desplaçaments i redueix l'ús de plàstics i embolcalls. A més, teixeix vincles entre la comunitat i reforça el sentiment de pertinença, a banda de millorar la seguretat i tranquil·litat dels carrers dels municipis també genera riquesa local a les economies dels municipis.

En paral·lel, la Diputació de Barcelona publica al març una nova edició de la revista L'Aparador, dedicada monogràficament a promoure el Dia Mundial del Consumidor. 

L'Aparador és una revista electrònica sectorial de l'Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública de la Diputació de Barcelona que recull un ampli ventall d'informació de l'àmbit del consum des de l'òrbita municipalista. Aquesta revista electrònica té una periodicitat mensual i arriba puntualment a les bústies de correu electrònic dels seus subscriptors el dia 15 de cada mes.

Darrera actualització: 14.03.2024 | 20:03