Divendres 2 de febrer comencem les activitats Montmeló contra el càncer

Dijous, 1 de febrer de 2024

Des de la Regidoria de Salut Pública i Comunitària de l’Ajuntament de Montmeló es pretén consolidar el mes de febrer com el mes de la lluita contra aquesta malaltia i aglutinar activitats amb la col·laboració de les entitats del municipi,

Divendres comencen les activitats. L’alumnat de l’Institut s’encarregaran de recollir cabell per fer perruques. El cabell s’ha de portar a l’institut, ha d’anar lligat en una cua, ha de fer entre 20 i 30 centímetres, ha d’estar sec i embolicat en paper de diari.

Aquest mateix divendres i divendres vinent dia 9, de 10 del matí a 1 del migdia, a la plaça de la Quintana, l’alumnat del cicle formatiu d’imatge personal de l’Institut tindran una paradeta per fer manicures solidàries.

Diumenge 4 s’han organitzat dues activitats, la primera és una edició de la Marxa nòrdica que sortirà a les 9h del matí de la porta de l’Ajuntament.

A l’acabar, sobre les 11 del matí la Quintana s’omplirà d’activitats organitzades per diferents entitats del municipi que no s’han volgut perdre aquesta jornada: xocolatada, botifarrada, venda de manualitats, sortejos, activitats esportives, zumba, ball de saló, sevillanes, masterclass de zumba, minibàsquet, ball en línia.

Tota la recaptació de la jornada es destinarà a la investigació del càncer a través de l’Institut Català d’Oncologia.

Els actes recollits sota el nom de Montmeló contra el càncer seguiran amb una xerrada dijous 15 a la tarda a la Sala de la Concòrdia, a càrrec de l’Associació contra el càncer, sota el títol “L’impacte emocional i social en el diagnòstic oncològic” que ens parlar dels recursos per fer-ne front i/o acompanyar a la persona malalta en el procés.

Diumenge 18 arriba el torn de la Bicicleta Solidària amb un recorregut familiar de 6 kilòmetre pel nou carril bici de la llera del Congost amb sortida a la zona de l’Escorxador on a l’acabar, hi hauran circuits d’habilitats per a fer amb bicicleta.

Dimecres 21 una nova xerrada a la Sala de la Concòrdia on el metge especialitzat en medicina preventiva i salut pública i investigador a l’Institut Català d’Oncologia, doctor Antonio Agudo ens parlarà de “Nutrició i càncer”.

Divendres 23 a la mateixa Sala de la Concòrdia, concert solidari a càrrec de l’Escola Municipal de Música per La Casa dels Xuklis, una llar fora de la llar. Un lloc per viure en família mentre duren els tractaments. El concert serà per donar-nos a conèixer aquest projecte de l’entitat AFANOC que avui ens acompanya a l’espai de l’entrevista.

I dissabte 24, Pàdel Montmeló organitza un campionat solidari de pàdel.

Una variada proposta d’activitats per tal de recaptar diners per la investigació, la prevenció i l’acompanyament dels malalts i familiars que pateixen algun tipus de càncer. 

Darrera actualització: 15.02.2024 | 08:29