Declaració institucional en relació al conflicte entre Israel i Palestina

Dijous, 30 de novembre de 2023

El Ple de l'Ajuntament de Montmeló en sessió celebrada el passat dia 28 de novembre va aprovar per unanimitat la Declaració institucional en relació al conflicte entre Israel i Palestina

Davant els fets que s'estan desenvolupant a Palestina i a Israel, on ha de prevaler el dret a la vida i on les víctimes, com sempre, són els civils que porten més de 70 anys convivint amb la guerra, la fam, el bloqueig i la por.

Davant una nova escalada bèl·lica que no ha fet més que empitjorar, si ja era possible, les condicions de vida a la zona.

Davant la barbàrie terrorista que ha provocat milers de morts, tant a Palestina com a Israel.

Per tot això, vista la proposta de la sectorial de Cooperació del Consell de Poble el Ple de l'Ajuntament de Montmeló va adoptar els següents acords: 

  • Primer.- Declarem l'absolut rebuig a tota mostra de violència exercida per qualsevol de les parts, en especial aquella que afecta a la població civil.
  • Segon.- Demanem respectar els acords i recomanacions de Nacions Unides, que es deixi de matar civils indefensos i es permeti l’entrada d’ajuda humanitària i l'establiment de corredors humanitaris als territoris més afectats.
  • Tercer.- Exigim que s’aturi immediatament la guerra i que les parts, a partir del respecte i reconeixement a l’estat de Palestina i d’Israel així com de les resolucions de la ONU per part de tots els estats, traslladin les seves diferències a una taula de diàleg on sigui possible avançar cap a una pau duradora.
  • Quart.- Apel·lem a les institucions internacionals a que facin de mitjanceres per treballar per una estabilitat a la zona que sigui el més justa per totes les parts, així com suspendre el comerç d’armament amb l’estat d’Israel.
Darrera actualització: 30.11.2023 | 18:41