Crònica 70 - Celebrem la Setmana de la Gent Gran!

Dimecres, 18 d'octubre de 2023 a les 00:05

No ens n'hem adonat i ja estem a l'octubre, aquest mes, a més d'altres activitats que es desenvoluparan, hi ha una setmana concreta del 23 al 29 d'octubre que pren rellevància per al col·lectiu de la Gent Gran del municipi
M Jesús Prieto | regidora de Gent Gran i envelliment actiu.

Per què se celebra a l'octubre? L'1 d'octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran. En data 14 de desembre de 1990, l'Assemblea General de les Nacions Unides, mitjançant la resolució 45/106, va designar l'1 d'octubre Dia Internacional de la Gent Gran.

El perfil de les persones que formen aquest col·lectiu, peces clau de la nostra Societat, és molt divers i ha evolucionat molt en les darreres dècades, per això estem gestionant noves activitats que puguin cobrir les expectatives d'aquests, conscients que l'envelliment és un procés evolutiu i dinàmic; una etapa més, del cicle vital d'una persona que per la seva experiència té molt a aportar a la resta de la Comunitat.

La importància d´un bon envelliment actiu i saludable, que l´OMS (Organització Mundial de la Salut) basa en tres pilars fonamentals entenent com a tal, el procés d´optimització de les oportunitats de salut física, mental i social, que permeten a aquest col·lectiu participar activament a la Societat, sense patir discriminació i gaudir d'una qualitat de vida bona i independent.

El detall de les activitats que es desenvoluparan la 'Setmana de la Gent Gran' els podreu visualitzar a les pàgines centrals d'aquesta publicació, es duen a terme activitats tant a l'interior del Casal de la Gent Gran com a fora: Passeig d'entorn amb caràcter històric, espectacle en viu, taller de ciència, concurs de truites, a més de les tardes de Bingo, Karaoke i cinema, i amb la col·laboració de la Junta del Casal s'oferirà esmorzars en companyia. Dimarts s'organitza una visita guiada a la Colònia Güell i per finalitzar, diumenge dinar homenatge als nostres grans i ball final.

Així mateix, es donarà a conèixer el projecte: Aula Sènior, que persegueix continuar formant i estimular l'intel·lecte dels usuaris durant una hora a la setmana en diverses matèries.

Animo als nostres majors a què participin de les activitats que s'ofereixen i en gaudeixin i aprofito aquesta oportunitat per agrair públicament la tasca que exerceixen tant la Junta de l'Associació de la Gent Gran com el Col·lectiu de Pensionistes que participen activament en la consecució de la millora de vida d'aquest col·lectiu.

M. Jesús Prieto Vila, regidora de Gent Gran i envelliment actiu

 

Darrera actualització: 19.10.2023 | 19:33