Comença l’Aula Sènior, programa d'aprenentatge al llarg de la vida per a persones adultes i grans a partir dels 60 anys

Diumenge, 5 de novembre de 2023 a les 00:00

Dimecres 8 de novembre a les 16 hores i a la Sala de la Concòrdia comença Aula Sènior, un nou projecte del Casal de la Gent Gran en col·laboració amb el Centre de Formació de Persones Adultes.

Es tracta d'un programa d'aprenentatge al llarg de la vida per a persones a partir dels 60 anys que fan les seves activitats d'ensenyament-aprenentatge per millorar la seva longevitat.

La finalitat és crear un espai de formació, participació i trobada de persones a partir dels 60 anys, tinguin o no tinguin titulació o formació acadèmica prèvia.

L'any 2002 l'Organització Mundial de la Salut definia el terme "envelliment actiu" com "el procés d'optimització de les oportunitats de salut, participació i seguretat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen". Més tard es va incorporar l'aprenentatge com al quart pilar d'aquest procés.

Actualment, vivim en una societat canviant I globalitzada, la informació, i la tecnologia avancen a gran velocitat. Aquesta acceleració pot comportar desigualtats en persones grans que presentin més dificultats per adaptar-s'hi. Hem de minimitzar aquestes desigualtats, i a la vegada fer que la societat acompanyi de forma positiva aquesta transformació de fer anys, i donar vida a aquests anys.

L'Aula Sènior pretén, doncs, facilitar un espai en el qual la gent gran pugui desenvolupar les seves capacitats personals, intel·lectuals i socials per potenciar la seva autovaloració, una actitud de preparació constant i una major capacitat per respondre a les situacions de la vida.

Des de la regidora de Gent Gran amb la col·laboració del Centre de Formació de Persones Adultes s'ha donat forma a aquest projecte de formació centrada en la persona i, capaç de respondre a les necessitats de la persona, en la nova societat del segle XXI amb clara vocació social i humanista al llarg de la vida.

Els àmbits de formació de l'Aula Sènior per al curs 2023-2024 es concreten en: actualitat, llengua, literatura, història de l'art i història.

Per assistir-hi cal haver-se inscrit prèviament i per fer-ho cal que demaneu informació a la consergeria del Casal de la Gent Gran.

Darrera actualització: 07.11.2023 | 10:12