Comença la valoració tècnica dels pressupostos participatius 2024

Dimecres, 15 de maig de 2024

Després de la recollida de propostes i la valoració del Consell de Poble, arriba la fase de valoració tècnica dels projectes seleccionats.

Els pressupostos participatius van arrencar la quarta edició el mes de febrer, obrint a la ciutadania la possibilitat de presentar propostes d'inversió a través d'un formulari web i també de forma presencial a diversos punts. Un cop finalitzat el període es van rebre un total de 110 propostes per part de la ciutadania.

Des del Consell de Poble es va crear una comissió sectorial encarregada exclusivament a treballar els pressupostos participatius que va iniciar un seguit de reunions per treballar les propostes i revisar si segons el reglament complien els requisits de les bases i, per tant, si complien les condicions per passar a la següent fase.

Un cop aquesta comissió va revisar les 110 propostes i fer l'anàlisi, van ser 37 les propostes que es van compartir amb el Plenari del Consell de Poble. Aquesta reducció de propostes es deu al fet que algunes de les propostes estaven sol·licitades de forma reiterada per diverses persones o es tractava de propostes d'obres amb pressupostos molt superiors a l'import disponible per fer en el marc de Pressupostos Participatius.

Aquests darrers dies El Plenari del Consell de Poble s'ha encarregat de seleccionar les 15 propostes finalistes que han considerat que idònies per passar a fer la valoració tècnica. En aquesta fase s'ha analitzat l'impacte per la ciutadania de la proposta en concret, buscat que siguin propostes que cobreixin necessitats de part important de la ciutadania.

Ara, arriba el torn dels tècnics de l'Ajuntament de les diverses àrees que seran els que analitzaran la proposta i la seva viabilitat i concretaran l'import d'aquesta.

Un cop fet el retorn, el Plenari del Consell de Poble es tornarà a reunir per escollir les propostes que finalment aniran a votació a través de la plataforma de votació.

Pròximament, doncs, arribarà el torn en què la ciutadania tornarà a participar escollint i votant aquelles propostes en les quals vol que s'inverteixi la partida de pressupostos participatius.

Darrera actualització: 16.05.2024 | 15:20