Club de lectura fàcil en català

Dimecres, 7 de juny de 2023

l'Oficina de Català de Montmeló ha muntat un club de lectura fàcil amb el suport de la biblioteca La Grua per als alumnes del Bàsic 2.

És ben cert que Llegir ens fa lliures o  el coneixement és poder i la lectura ens aporta coneixement, aquestes frases són algunes de les que escoltem sovint per tal de motivar a la lectura. És per això que conèixer una llengua no es limita a aprendre gramàtica i fer un munt d'exercicis, sinó que cal exercitar-la i la lectura és un bon instrument per posar a prova el que s'ensenya a l'aula.  Per això, l'Oficina de Català amb la col·laboració de la Biblioteca la Grua, posen en marxa el Club de lectura fàcil en català.

El curs de català està avançant en aquest segon trimestre de l'any, però cal millorar la lectura: aprendre a fer les pauses convenients, a tenir un to de veu adequat, a seguir un bon ritme a l’hora de llegir... amb la qual cosa s'ha proposat als alumnes llegir La volta al món en 80 dies a casa per tal que s’acostumin a llegir en català. A més a més a l’aula hi haurà uns dies en concret que faran la pràctica en veu alta a fi d’escoltar-se i millorar la pronúncia. La pràctica de lectura és una activitat que ajudarà els alumnes a millorar la comprensió lectora, el vocabulari i la pronúncia, malgrat que alguns han confessat que no els agrada llegir ni en la seva llengua.

Ha estat la biblioteca La Grua qui ha pogut organitzar el club de lectura per aconseguir els llibres i repartir-los entre l'alumnat del Bàsic 2. Val a dir que és una novel·la clàssica, però adaptada a les persones que comencen a llegir en català ja que està distribuïda per paràgrafs més breus, vocabulari senzill i estructures de frases curtes que faciliten l'enteniment de la lectura.

Darrera actualització: 8.06.2023 | 13:47