Celebrem el Dia Mundial de l’Aigua i la Meteorologia amb les jornades de portes obertes a les EDAR

Divendres, 22 de març de 2024

Paral·lelament a la campanya internacional sobre l'ús de l'aigua a favor de la pau, a Catalunya i més concretament a la comarca, l'Agència Catalana de l'Aigua i el Consorci Besòs Tordera, han organitzat per al pròxim dissabte, 23 de març, jornades de portes obertes a les Estacions Depuradores d’Aigües Residuals (EDAR), concretament a les de Castellar del Vallès, Montornès del Vallès i Santa Maria de Palautordera. D’aquesta manera, el Consorci s’ha adherit a la campanya promoguda des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural sota el títol “Celebrem el Dia Mundial de l’Aigua i la Meteorologia”.

L'objectiu de la campanya és centrar l’atenció en el valor essencial de l’aigua i en la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics. La campanya es basa en la celebració de jornades de portes obertes d’instal·lacions vinculades al tractament de l’aigua d’arreu de Catalunya, que normalment no són visibles a la ciutadania, però que esdevenen molt importants per garantir el correcte funcionament del cicle de l’aigua, com és el sanejament de les aigües residuals que es duu a terme a les EDAR.

Per al 23 de març s’han programat dos torns de visita a cadascuna d’aquestes EDAR, el primer a les 10 hores i el segon a les 12 hores. Per poder participar-hi, cal fer inscripció prèvia en els enllaços d’inscripció corresponents a cadascuna de les plantes, disponibles també al web laiguanocaudelcel.cat. En el cas de Montmeló us convidem a fer una visita a l'Estació d'Aigües Residuals de Montornès.

Durant la visita guiada, s’explicarà quin és el procés que segueixen les aigües residuals (aquelles que es fan servir diàriament a les llars, les indústries, etc.) des que hi arriben a les EDAR, a través de la xarxa de clavegueram i col·lectors, fins que s’aconsegueix aigua depurada, apta per ser abocada a medi o per fer-hi altres tractaments addicionals i obtenir aigua per a altres usos, com és el cas de l’aigua regenerada. Tots els participants rebran una bossa obsequi de la Fundació RIVUS.

Darrera actualització: 26.03.2024 | 11:34