Bones dades sobre l'atur i la contractació a Montmeló i moltes propostes formatives per començar el 2024

Dimecres, 27 de març de 2024

L'evolució de l'atur per sota del 10%, les bones perspectives de contractació i la gran quantitat de propostes formatives programades, pronostiquen un començament d'any molt positiu en l'àmbit de la promoció econòmica a Montmeló.

L’evolució de la taxa d’atur del municipi demostra que seguim, pràcticament sense canvis, per sota del 10%, i també per sota de la mitjana comarcal. Aquest fet ha esdevingut una característica pròpia de Montmeló, que s'ha mantingut malgrat les reduïdes dimensions del municipi i dels mitjans i recursos amb que comptem, comparativament amb els municipis veïns.

L’activitat del Servei Local d’Ocupació (SLO) aquest principi d’any està sent significativament alta, amb nombroses ofertes de feina en gestió i la recerca de perfils ben diversos (https://xaloc.diba.cat/). Una important tasca d’intermediació laboral, que es planteja en paral·lel a la indispensable feina d’orientació i assessorament a les persones usuàries del SLO que poden comunicar-se directament també per whatsapp amb els tècnics, i que disposen també d’espais setmanals, individuals i grupals, de trobada.

La contractació directa a partir de l’abril, per part de l’Ajuntament, de 3 persones, mitjançant els Plans d’Ocupació, així com la que vindrà més endavant per iniciatives similars d’àmbit comarcal en les quals participem, contribuirà també a aquest baix nivell d’atur, així com  la possibilitat d’accés, per part de les empreses, a subvencions municipals per a la contractació de personal.

Fa més de tretze anys que l’Ajuntament destina fons propis per a incentivar la contractació de persones aturades del municipi, amb un import que enguany arriba fins a 500 euros mensuals durant sis mesos. Les empreses locals poden també accedir a altres subvencions pel mateix concepte, a través de programes com el 30+, als quals Montmeló participa gràcies als convenis que tenim amb altres entitats i administracions, i que poden arribar fins a un import 1.260 euros mensuals, també durant sis mesos.

Destacar també les diverses propostes formatives, cursos i sessions que s'han engegat o que s'engegaran ben aviat des del departament de Promoció Econòmica, per tal de contribuir a la millora de la capacitació professional de persones, en diversos àmbits tan diferents com l'atenció al públic, la preparació de l'ACTIC o la neteja professional en centres geriàtrics. Consulteu les ofertes existents i si teniu interès en qualsevol d'aquestes formacions, poseu-vos en contacte amb el departament.

Darrera actualització: 26.03.2024 | 10:30